12.11.2015 11:35

Αυτό το hostel στο Τόκιο είναι η χαρά κάθε βιβλιοφάγου

Σε ένα ομολογουμένως πολύ διαφορετικό hostel, από τα συνηθισμένα, έχουν τη δυνατότητα να διανυκτερεύσουν όσοι επισκεφθούν το «Book and Bed Tokyo» στο Τόκιο, αφού θα κοιμηθούν ανάμεσα σε 1.700 βιβλία- ιαπωνικά, αγγλικά, ταξιδιωτικούς οδηγούς ακόμη και περιοδικά manga, ενώ το μελλοντικό πλάνο προβλέπει πρόσθεση 1.300 βιβλίων ακόμη.           

Η νέα αυτή πρόταση για διανυκτέρευση έκανε πρεμιέρα πριν από λίγες μέρες και έχει ήδη κερδίσει τον διεθνή τύπο με αφιερώματα στον Guardian, το Mashable και τη Daily Mail. Το Book and Bed Tokyo μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 30 ενοίκους κάθε βράδυ και είναι ήδη πλήρες για όλο το Νοέμβριο. Οι σκάλες ανάμεσα στις στήλες ραφιών δεν οδηγούν σε άλλα ράφια, πιο ψηλά, αλλά σε «κρύπτες» για διανυκτέρευση, δημιουργώντας 12 μονές κλίνες, που δίνουν την αίσθηση «ραφιών βιβλιοπωλείου».               

Η διανυκτέρευση χωρίζεται στην Compact (εδώ το κρεβάτι έχει διαστάσεις 205x85 εκατοστά) και την πιο ευρύχωρη Standard (205x129 εκατοστά) και οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 32-50 δολαρίων τη βραδιά.  Εξηγώντας τη φιλοσοφία του, το  Book and Bed Tokyo αναφέρει στην ιστοσελίδα του "Εδώ δεν υπάρχουν άνετα στρώματα, αφράτα μαξιλάρια και ανάλαφρα, ζεστά παπλώματα. Αντ 'αυτού οι επισκέπτες μπορούν απλά να διαβάσουν για να κοιμηθούν"          

  Πηγή: www.lifo.gr

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ