17.10.2016 17:31

Αυτό είναι το φετινό πρόγραμμα της 28ης Οκτωβρίου

Με σημαιοστολισμούς, εκδηλώσεις στα σχολεία της Χίου, έπαρση και υποστολή της μεγάλης σημαίας στο λιμάνι αλλά και παρέλαση των στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων θα εορτασθεί και φέτος η επέτειος του «Όχι».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Π.Ε. Χίου: 

Την πρωινό της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ στις 13:00 οι μαθητές θα καταθέσουν στεφάνια στο μνημείο Ηρώων.

Στις 17:00 της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί έπαρσης της μεγάλης σημαίας στον  νότιο λιμενοβραχίονα.

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου

Στις 07:00 θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Χίου θα περιέλθει στους δρόμους της πόλης παιανίζοντας θριαμβευτικά εμβατήρια.

Στις 07:50 θα πραγματοποιηθεί η έπαρσης της σημαίας στην πλατεία Βουνακίου με τη συμμετοχή της μπάντας της 96 ΑΔΤΕ.

Στις 10:15 θα τελεστεί δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό και θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός λόγος της ημέρας από την φιλόλογο του 1ου Γενικού Λυκείου Μαρία Κατσάλα.

Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο πεσόντων και στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί παρέλαση της Φιλαρμονικής του Δήμου, των Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, παλαιών Πολεμιστών, των μαθητών και μαθητριών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των Οδηγών και Προσκόπων, Τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων, Αθλητικών Συλλόγων, των μαθητών και μαθητριών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντιπροσωπευτικών τμημάτων του Στρατού και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και της Στρατιωτικής Μπάντας της 96 ΑΔΤΕ.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 17:00 με υποστολή της μεγάλης σημαίας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ