4.1.2016 9:03

Αυτή η ανομία πρέπει να καταπολεμηθεί

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ Η ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε διαμαρτυρηθεί για τις καταλήψεις πεζοδρομίων, είτε από επαγγελματίες που αδιαφορούν επιδεικτικά, είτε από οδηγούς που προκαλούν την κοινή λογική;

Η εικόνα με τα νέα πεζοδρόμια της οδού Λιβανού να βρίσκονται υπό συνεχή «κατάληψη» οχημάτων μέρα και νύκτα, θέτει εν αμφιβόλλω τις εξαγγελίες για ευρύτατες αλλαγές και πιστοποιεί το κλίμα ανομίας που επιβιώνει στην πόλη από την μια άκρη ως την άλλη, μπροστά στα μάτια των αρμοδίων που βλέπουν αλλά δεν αντιδρούν.

Η καλλιέργεια ενός τέτοιου κλίματος ανομίας το οποίο οι περισσότεροι νομίζουν ότι δεν τους ακουμπά, δημιουργείται ακριβώς από την ανυπαρξία ελέγχων, αυστηρών προστίμων και επιβολής του νόμου.

Από τη μια ο ελεγκτικός μηχανισμός (Αστυνομία – Τροχαία- Δήμος)  που δείχνει ανήμπορος να αντιμετωπίσει το γιγαντωμένο πλέον πρόβλημα.

Από την άλλη ο παραβάτης – δημότης που διαπιστώνει την έλλειψη ελέγχου και προστίμου και παρανομεί.

 Και στη μέση η κοινή λογική μιας πόλης που θέλει να αλλάξει, να αποτοξινωθεί από κακό, όμως δεν ξέρει με ποιο τρόπο γίνεται.

Κι αν σε κάποιους το σκαρφάλωμα του οχήματος στο πεζοδρόμιο μοιάζει με τζακ ποτ στον αγώνα εύρεσης θέσης στάθμευσης, ας επιτρέψουν στους λίγους και λογικούς να τους θυμίσουν ότι με αυτά τα πεζοδρόμια θα πορευθούμε για καμιά 20αριά χρόνια ακόμη, άρα η αρτιότητά τους στην κοινή χρήση παίζει σημαντικό ρόλο.

Δώρο λοιπόν για το 2016 είναι να παταχθεί αυτή η ανομία. Να αποτραπεί ο επιπλέον κανιβαλισμός της πόλης, να λυτρωθεί από την παρανομία του κάθε πικραμένου και να ορίσει ο τόπος τα όρια της λογικής. Αφού εκεί καταντήσαμε, να πρέπει να μιλάμε με όρους Δημοτικού Σχολείου, ας ξεκινήσουμε. Προφανώς για τον τόπο μας, ποτέ δεν είναι αργά....

 

  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ