26.10.2016 14:14

«Αυθαίρετες οι απόψεις του Ιατρικού Συλλόγου Χίου»

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΧΙΩΤΕΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Σε κόντρα μεταξύ του Ιατρικού Συλλόγου Χίου και της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής εξελίχθηκε η πρόσφατη ανακοίνωση των ιατρών του νησιού σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στη Χίο.

Οι παιδίατροι της Αττικής εντοπίζουν προσπάθεια μετατόπισης της άποψης του αναγνώστη σχετικά με τον εμβολιασμό χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων επιστημονικά απαράδεκτη την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Χίου.

«Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας  ότι, στις χώρες αυτές (εννοεί των προσφύγων) υπάρχουν ακόμα κρούσματα από πολύ σοβαρά νοσήματα, ξεχασμένα στην χώρα μας από πολλά χρόνια, πχ πολιομυελίτιδα, διφθερίτιδα, ιλαρά κλπ, και για τα οποία υπάρχει η πιθανότητα, αν δεν πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα, να επανεμφανιστούν στην χώρα μας», αναφέρουν οι παιδίατροι της Αττικής.

Αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη

Η σκληρή κριτική των Παιδιάτρων της Αθήνας δεν εξαντλείται μόνο στα παραπάνω. Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής τους κατηγορούν για «αυθαίρετη διατύπωση» τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου με αφορμή το σχόλιό του ότι, πολλοί από τους γονείς της Χίου επιλέγουν να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

«Θεωρούμε ότι έχει σκοπό να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, μεταθέτοντας  το πρόβλημα στους ίδιους τους κατοίκους παρά επί της ουσίας, που είναι ο εμβολιασμός ΟΛΩΝ των προσφύγων/μεταναστών, όπως προτείνεται μέσα από τα επίσημα έγγραφα που ανωτέρω αναφέραμε, μεταξύ αυτών και του ιδίου του Υπουργείου Υγείας της χώρας μας», αναφέρουν οι παιδίατροι και καταλήγουν λέγοντας ότι: «Παρακαλούμε τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου την επόμενη φορά να είναι περισσότερο προσεκτικός στην διατύπωση απόψεων και την ενημέρωση των κατοίκων ευθύνης του, για τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν την Δημόσια Υγεία».

Συστήνει δε στους να γονείς να συνεχίσουν να επιμένουν για την ορθή επιστημονική  και με διαφάνεια ενημέρωση, καθώς και για την εφαρμογή της οδηγίας για τον εμβολιασμό των προσφύγων/μεταναστών, όπως αυτό προτείνεται μέσα από το σχετικό δημόσιο έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, στα σχολεία του νησιού τους. 

@ Διαβάστε την ανακοίνωση των παιδιάτρων, ΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ