20.1.2016 19:32

Αυτά ζητάνε οι Συκιαδιώτες για τα σχολεία

Σε επιπλέον διευκρινήσεις σχετικά με το θέμα που παρουσίασε πρωτοσέλιδα ο «π» και που σχετίζεται με τη λειτουργίας τόσο των δημοτικών σχολείων όσο και των νηπιαγωγείων στα χωριά Συκιάδας και Λαγκάδας, προχώρησε μέσω του «π» το Τοπικό Συμβούλιο της Συκιάδας.

Όπως τονίζει σε επιστολή του:

«Τα εκπαιδευτήρια της Συκιάδας και της Λαγκαδάς πρέπει να λειτουργήσουν ταυτόχρονα:

Το κτίριο της Συκιάδας να λειτουργεί σε μόνιμη βάση ως ενιαίο δημοτικό σχολείο Συκιάδας- Λαγκαδάς ολοήμερο ή όχι με εκπαιδευτικούς και σε άλλες ειδικότητες (αγγλικά, γαλλικά, γυμναστική, εικαστικά). Όλα τα παιδιά όπου και αν κατοικούν έχουν το δικαίωμα στην ισοτιμία εκπαίδευση.

Στη Λαγκάδα να λειτουργεί μόνιμα το νηπιαγωγείο Λαγκαδάς-Συκιάδας εφόσον στη Λαγκάδα υπάρχει ένα αρκετά ευρύχωρο και λειτουργικό κτίριο.

Οι λόγοι για τους οποίους προτείνουμε αυτή τη χωροθέτηση είναι προφανής και αυτονόητοι. Η μεν Συκιάδα έχει ένα σχολικό κτίριο με πρόσβαση σε λεωφορείο για τη μεταφορά των μαθητών, ευρύχωρη αυλή, αλλά και άνετους χώρους διδασκαλίας, και αίθουσες πολλαπλών χρήσεων. Η Λαγκάδα έχει νηπιαγωγείο με άνετους χώρους τόσο για νήπια όσο και προνήπια αλλά και κουζίνα για κάθε περίπτωση.

Η πρόσβαση των προνηπίων και των νηπίων μπορεί να γίνει με ταξί που θα αποβίβαση τα παιδιά και θα τα μεταφέρει με ασφάλεια εφόσον τα ταξί είναι μικρότερα σε μέγεθος από ένα λεωφορείο.

Σε κάθε περίπτωση τα χωριά μας στην Συκιάδα και στη Λαγκάδα να έχουν σε λειτουργία σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα σχόλια αποτελούσαν, αποτελούν και θα αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον του τόπου μας».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ