19.6.2015 13:01

Αξιοποίηση, όχι απορρόφηση του ΠΕΠ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Στην αξιοποίηση του ΠΕΠ ως αναπτυξιακού εργαλείου για τα νησιά μας κι όχι ως απλό χρηματοδοτικό πρόγραμμα στοχεύει η Περιφέρεια Β. Αιγαίου.

 

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου 2014 – 2020, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Ιουνίου στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή Λέσβου.

Σχετικά με το ΠΕΠ, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, δήλωσε ότι "ξεκινάει μία νέα Προγραμματική Περίοδος και το Βόρειο Αιγαίο έχει στη διάθεσή του ένα ισχυρό χρηματοδοτικό εργαλείο ανάπτυξης των νησιών, στοχεύοντας στην αξιοποίηση και όχι απλώς στην απορρόφηση των κονδυλίων. Χρειάζεται συστηματική παρακολούθηση και έλεγχος που το υψηλό επίπεδο των ανθρώπων που απαρτίζουν την Επιτροπή τα εξασφαλίζουν. Ειδικά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε το έργο της Επιτροπής καθίσταται εξόχως σημαντικό".

 

Η Επιτροπή Παρακολούθησης αποτελείται από 36 μέλη με δικαίωμα ψήφου και 12 χωρίς δικαίωμα ψήφου και έχει σκοπό να παρακολουθεί την εφαρμογή και πρόοδο του ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου και να εγκρίνει την εξειδίκευσή του, σύμφωνα με τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ