15.7.2014 14:22

Αξιοποιείται το νερό της Βορινής στη Μονή Μουνδών

ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΥΔΡΕΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΒΟΛΙΣΣΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΧΙΟΥ

Τον δρόμο της δημοπράτησης παίρνει και το δεύτερη κομμάτι της αξιοποίηση του νερού της Βορινής στη Μονή Μουνδών έπειτα από την ψήφισή του από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Χίου.

Το πρώτο κομμάτι με προορισμό την Σιδηρούντα ήδη δημοπρατήθηκε και οσονούπω μπαίνει στη φάση της αποπεράτωσης.

Η  προαναφερόμενη  πηγή κάλυπτε για πολλά χρόνια τις ανάγκες  ύδρευσης της Βολισσού με δίκτυο αμιάντου το οποίο την τελευταία δεκαετία έχασε την αξιοπιστία του και αδρανοποιήθηκε .

Η σκυτάλη παρεδόθη στη λύση των γεωτρήσεων η οποία λειτουργεί έως σήμερα.

Η προσπάθεια αντικατάστασης του δικτύου και της εκ νέου αξιοποίησης της πηγής στο παρελθόν σκόνταψε στο υψηλό κόστος του δικτύου  (περίπου 300.000€ )λ όγω του δύσβατου της περιοχής.

Η λύση που επιλέχθηκε πρόσφατα φαίνεται σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΧ ότι είναι η καλύτερη «διότι αφενός έχει συνολικό κόστος λιγότερο από 100.000 ευρώ και  αφετέρου εξυπηρετεί δύο επιπλέον βασικούς στόχους:

Α) Λύση του μόνιμου υδρευτικού προβλήματος της Σιδηρούντας που μέχρι και πέρσι κουβαλούσαμε νερό με βυτίατους θερινούς μήνες και

Β) Η επανατροφοδότηση του δικτύου της Βολισσού από την προαναφερθείσα πηγή με σύνδεση  στο δίκτυο της Βολισσού στην περιοχή του Μάναγρου, έτσι η Βολισσός θα καλύψει εκ νέου ένα σημαντικό μέρος των αναγκών της από την εν λόγω πηγή λειτουργώντας αντίστροφα με το σύστημα των συγκοινωνούντων δοχείων».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ