15.3.2016 9:52

Αξιέξοδη η συνάντηση των καθηγητών με τον Υπουργό παιδείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Την αδυναμία και ατολμία του Υπουργείου Παιδείας να αντιμετωπίσει και να δώσει λύσεις στο σύστημα  μονίμων διορισμών στην Εκπαίδευση καθώς και στο ζήτημα της πρόσληψης Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, διαπιστώνει η ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών μετά την τελευταία συνάντηση των καθηγητών με το υπουργείο.

Η ΔΑΚΕ αφού σημειώνει ότι στηρίζει την πρόταση της ΟΛΜΕ, στη διαμόρφωση της οποίας συνέβαλε σημαντικά, καταλήγει:

             

"Η ΔΑΚΕ Καθηγητών  αντιμετωπίζει το πρόβλημα των μονίμων διορισμών με υπευθυνότητα και ρεαλισμό. Εμείς δεν σκοπεύουμε να παίξουμε πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες χιλιάδων συναδέλφων που αγωνιούν για το μέλλον τους. Δεν είμαστε όμως διατεθειμένοι να συμμετάσχουμε σε ένα πολιτικό παιχνίδι του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο προσπαθεί να ροκανίσει το χρόνο έως το τέλος της σχολικής χρονιάς. Όταν διαπιστώσουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν σκοπεύει να επιλύσει αυτό το φλέγον ζήτημα,  θα καταγγείλουμε τη διαδικασία  και θα απαιτήσουμε από την ΟΛΜΕ να αποχωρήσει από τη διαδικασία του διαλόγου". 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ