22.11.2023 15:35

Αύξηση των περιστατικών έμφυλης βίας στη Χίο πάνω από 20% μέσα σε 3 χρόνια – Βίντεο

Στην αναγκαιότητα συνέχισης αλλά και επιπλέον στήριξης των δομών του Δήμου Χίου που σχετίζονται με την έμφυλη βία και όχι μόνο, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Γιώργος Πατεριμός, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στις 25 Νοεμβρίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Πατεριμός, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από το 2020 μέχρι και σήμερα, δηλαδή μέσα σε μόλις 3 χρόνια, τα περιστατικά έμφυλης βίας στη Χίο αυξήθηκαν πάνω από 20% κάτι που σημαίνει ότι τα νέα περιστατικά που καταγράφονται ανά έτος πλέον ξεπερνούν τα 100.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Χίου προγραμματίζει σειρά δράσεων, που όπως είπε είναι η τοποθέτηση μπάνερ έξω από το δημαρχείο, η τοποθέτηση αυτοκόλλητου, με συνθήματα και χρήσιμα τηλέφωνα, στα φαρμακεία της πόλης της Χίου και στις δομές υγείας την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 καθώς και η πραγματοποίηση διαδικτυακή ομιλίας με θέμα την Έμφυλη Βία την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 στις 10:00 π.μ με ελεύθερη είσοδο μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ