9.4.2020 12:46

Αυστηρές συστάσεις Μάρκου για τον εορτασμό του Πάσχα στη Χίο

Κλειστές οι πόρτες και οι προαύλειοι χώροι των Εκκλησιών, απαγόρευση χρήσης μεγαφώνων, περιφορά Επιταφείου μέσα στον Ιερό Ναό και απαγόρευση δημοσίευσης φωτογραφιών και βίντεο

Στην έκδοση εγκυκλίου για το πώς θα πραγματοποιηθούν οι λειτουργίες την περίοδο του Πάσχα προχώρησε η Ιερά Μητρόπολη Χίου.

Σε αυτή ο Μητροπολίτης Χίου διευκρινίζει προς τους Ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης τον τρόπο με τον οποίο θα τελέσουν τις Ιερές Ακολουθίες.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

  • Οι Ιερείς θα τελέσουν αποκλειστικά στον Ιερό Ναό που εφημερεύουν τις Ιερές Ακολουθίες από τις 12 έως τις 20 Απριλίου. «Η τέλεση θα είναι λιτή και σεμνοπρεπής, σύμφωνα με το ήθος και την παράδοση της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας», αναφέρει ο Μητροπολίτης.
  • Οι Ιερές Ακολουθίες θα τελεστούν υποχρεωτικά κεκλεισμένων των θυρών, με κλειστές τις πόρτες και του αύλειου χώρου. «Οι πόρτες θα ανοίγουν τουλάχιστον δύο ώρες μετά το πέρας κάθε ημέρας της Μεγάλης Εβδομάδας και συγκεκριμένα από τις 11 έως τις 13:00, εκτός της Μεγάλης Παρασκευής όπου οι Ναοί θα είναι ανοιχτοί από τις 13:00 έως τις 17:00.
  • Μέσα στον Ιερό Ναό θα βρίσκονται όχι περισσότερα από 4 άτομα, δηλαδή ο Ιερέας, δύο Ιεροψάλτες και ένας βοηθός Ιερέα.
  • Απαγορεύεται αυστηρά η λειτουργία των εξωτερικών μεγαφώνων των Ιερών Ναών.
  • Οι καμπάνες θα ηχήσουν πένθιμα μόνο τη Μεγάλη Παρασκευή ως είθισται και κατά το «Χριστός Ανέστη» που θα ηχήσουν πανηγυρικά.
  • Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει αποκλειστικά μέσα στον Ιερό Ναό.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ