14.6.2016 18:31

Ατυχής η αναφορά του Ν. Νύκτα στη Δασκαλόπετρα

Ατυχή χαρακτηρίζει σε απάντησή του το γραφείο Τύπου του Δήμου Χίου την αναφορά του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης Ν. Νύκτα για την κατάσταση στην παραλία της Δασκαλόπετρας.

Όπως επισημαίνει το γραφείο Τύπου του Δήμου: «η φωτογραφία που δημοσίευσε αποδεικνύει μάλλον, το αντίθετο, από εκείνο που προσπάθησε να προβάλει. Άλλωστε, ως πρώην αντιδήμαρχος της περιοχής γνωρίζει πολύ καλά τι προβλέπει το έργο.

Στην πραγματικότητα, η φωτογραφία απεικονίζει τη ράμπα των ΑμΕΑ, στη νότια πλευρά της παραλίας της Δασκαλόπετρας και αφορά μέρος ενός έργου που είναι σε εξέλιξη και πραγματοποιείται με εργολαβία στην εν λόγω παραλία.

Στο πλαίσιο αυτού του έργου, με τίτλο: «Αποκατάσταση αρχαιολογικού χώρου Δασκαλόπετρας και ανάδειξη διαδρομής ναυτικής παράδοσης», περιλαμβανόταν η κατασκευή και τοποθέτηση νέας ράμπας για ΑμΕΑ και για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε προμήθεια νέων ξύλινων διαδρόμων, που τοποθετήθηκαν και θα τοποθετούνται κάθε καλοκαίρι, μήκους περίπου 50 μέτρων. Η ποιότητα της κατασκευής της νέας ράμπας είναι ασυγκρίτως ανώτερη εκείνης που ετοποθετείτο, τα προηγούμενα χρόνια.

Επίσης, προβλεπόταν η τοποθέτηση ανοξείδωτων χειρολισθήρων, που για λόγους καλύτερης λειτουργίας έπρεπε να εκτείνονται και μέσα στη θάλασσα.

Δεδομένου ότι η στήριξη των χειρολισθήρων γίνεται με σκυρόδεμα, η όλη κατασκευή που απεικονίζεται στη φωτογραφία είναι προσωρινή και στοχεύει στη στήριξη των χειρολισθήρων στη θέση τους, πριν  τοποθετηθεί το σκυρόδεμα.

Σε λίγες ημέρες, που το έργο θα έχει ολοκληρωθεί, η κατασκευή αυτή θα καθαιρεθεί και θα απομακρυνθεί από την παραλία.

Η καθυστέρηση για την ολοκλήρωση των εργασιών που αφορούν στη ράμπα των ΑμΕΑ ήταν στο πλαίσιο πραγματοποίησης του έργου, δεδομένου ότι θα έπρεπε να περάσει πρώτα το μηχάνημα για τον καθαρισμό της παραλίας στη βόρεια πλευρά αυτής, όπως και έγινε την περασμένη εβδομάδα και μετά να γίνει η τελική συναρμολόγηση και τοποθέτηση της ράμπας, ώστε να αποφευχθούν τα «ράβε – ξήλωνε», που συνήθως παρατηρούνται στα έργα.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι οι εργασίες καθαρισμού και οργάνωσης των παραλιών πραγματοποιούνται φέτος, νωρίτερα και πολύ πιο οργανωμένα, με τη συνεργασία της Μονομετοχικής Α.Ε. στο πλαίσιο ευπρεπισμού, εγκατάστασης ντουζιέρων και διαμόρφωσης των παραλιών».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ