18.5.2015 10:43

Αθώοι οι κατηγορούμενοι

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΙΜΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΤΟ 2008

Αθωώθηκαν από το Εφετείο Αιγαίου  ο πρώην Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Καθαριότητας του παλιού δήμου Χίου  Γ. Κάργας και  ο ιδιοκτήτης ιδιωτικής   επιχείρησης,  οι οποίοι ήταν κατηγορούμενοι για τον θανάσιμο τραυματισμό   34χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου από εργατικό ατύχημα,  στις 3 Ιανουαρίου του 2008. Η υπόθεση εκδικάστηκε την Τετάρτη, η  διαδικασία ήταν επίπονη για όλους και  η ακροαματική διαδικασία διάρκεσε από τις 09.00 έως τις 18.30.

Ομόφωνη

Το Εφετείο επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση με ομόφωνη απόφαση Προέδρου και Εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας επισήμανε ότι στα εργατικά ατυχήματα υπεισέρχεται και ο παράγοντας του ανθρώπινου λάθους και τόνισε ότι φταίνε κάποιοι άλλοι που δεν είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Στον ποινικό τομέα, οι όποιες πιθανές  ευθύνες του δήμου έχουν παραγραφεί λόγω παρέλευσης  του χρονικού ορίου της πενταετίας που ορίζει η νομοθεσία.

Αναμονή

Η οικογένεια του θύματος έχει προσφύγει στα αστικά διοικητικά δικαστήρια κατηγορώντας ευθύνες στο δήμο για ελλιπή φύλαξη του χώρου. Η υπόθεση έχει εκδικασθεί και αναμένεται η έκδοση και καθαρογραφή της απόφασης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ