29.11.2018 18:23

Αθώα η «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» για την πυρκαγιά στο Μελανιός

Την αθώωση των 6 κατηγορουμένων στελεχών της εταιρίας «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου που εκδίκασε την εξ αναβολής υπόθεση το πρωί της Πέμπτης.

Η υπόθεση αφορούσε την μεγάλη και καταστροφική πυρκαγιά, που ξεκίνησε στις 22 Οκτωβρίου 2014 από ανεμογεννήτρια στο αιολικό πάρκο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στο Μελανειός της Χίου, πέρασε όλο το Άγιο Γάλας και κατέληξε στα Νενητούρια, αφήνοντας πίσω της κρανίου τόπο.

Στην κατάθεσή τους οι Πυροσβέστες εστίασαν κυρίως στο γεγονός ότι η βλάστηση εντός του αιολικού πάρκου δεν ξεπερνούσε τα 20 εκ. και συνεπώς δεν μπορούσε να αποτελέσει αιτία μετάδοσης της πυρκαγιάς, την εξάπλωση της οποίας απέδωσαν στο γεγονός ότι φλεγόμενα πολυεστερικά κομμάτια από τις ανεμογεννήτριες εκτοξεύτηκαν μέχρι και 200 μ. μακρύτερα.

Από την πλευρά τους τα στελέχη της εταιρίας επεσήμαναν ότι από το πόρισμα προέκυψε ότι η πυρκαγιά στην ανεμογεννήτρια προήλθε από βλάβη στο φρένο του συστήματος με αποτέλεσμα να υπάρξει ανάφλεξη εξαιτίας των ανεξέλεγκτων περιστροφών.

Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του είπε ότι δεν αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία ότι οι κατηγορούμενοι επέδειξαν αμέλεια για την λειτουργία του πάρκου, την συντήρηση των ανεμογεννητριών και την αποψίλωση του χώρου και πρότεινε την απαλλαγή και των έξι κατηγορουμένων, τους οποίους τελικά το δικαστήριο κήρυξε ομοφώνως αθώους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ