1.12.2015 14:14

Ασυμβίβαστοι με το αποτέλεσμα της κάλπης

ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ Η Ε.Μ.Χ., ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σε ποδοσφαιρικό αγώνα που αποτυγχάνοντας να κριθεί εντός αγωνιστικού χώρου, κρίνεται στα χαρτιά, παραπέμπει το παρασκήνιο που φαίνεται να έχει στηθεί γύρω από τις εκλογές στη  Ε.Μ.Χ..

Όπως προέκυψε και προφανώς προωθείται από συγκεκριμένους κύκλους τους οποίους κάποιοι κατονομάζουν και τοποθετούν ακόμη και στα γραφεία της Ένωσης, έχει αναδειχθεί σε μείζον ζήτημα πιθανό ασυμβίβαστο που ενδεχόμενα υπάρχει για τα δυο νεοεκλεγμένα μέλη της πεντάδας του Γ. Τούμπου, τους εφοριακούς υπαλλήλους Κ. Νεαμονίτη και Ν. Λυμπέρη

Ο νόμος

Ο νόμος σχετικά με τη συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στα κοινά και στους συνεταιρισμούς, ορίζει ότι αυτή είναι εφικτή με την προϋπόθεση ότι  θα υπάρχει έγκριση του υπηρεσιακού συμβουλίου και υπογραφή της από τον αρμόδιο υπουργό.

Το υπηρεσιακό συμβούλιο για τους δυο υπαλλήλους της ΔΟΥ Χίου, έχει οριστεί για την Παρασκευή με αίτηση που είχαν υποβάλλει από τις 10 Σεπτεμβρίου. Συνήθως οι αιτήσεις των υπαλλήλων γίνονται δεκτές από τα υπηρεσιακά συμβούλια ενώ ασυμβίβαστο δεν φαίνεται να υπάρχει αφού η ΔΟΥ Χίου δεν έχει ελεγκτικό μηχανισμό, έχει μεταφερθεί αυτό το τμήμα στην αντίστοιχη της Λέσβου.

Το παρασκήνιο

Παρόλα αυτά καλλιεργείται και διασπείρεται ένα κλίμα αμφισβήτησης  του αποτελέσματος και τα σενάρια περί αντικατάστασης των δυο από τους επιλαχόντες δίνουν και παίρνουν ειδικά στο στρατόπεδο της παράταξης Μονίαρου.

Τεχνηέντως, αναγνωρίζοντας το αποτέλεσμα της κάλπης αλλά αναδεικνύοντας τη νομιμότητα που πρέπει να τηρηθεί, αναμένουν την ολοκλήρωση των διαδικασιών, εποφθαλμιώντας επί της ουσίας σε ένα Δ.Σ. όπου ο πρόεδρος (Γ. Τούμπος) δεν θα έχει την πλειοψηφία. Μάλιστα προχωρούν ακόμη περισσότερο θέτοντας ασυμβίβαστο και για τον Γ. Καπετάνο. Σε περίπτωση που προκύψει ασυμβίβαστο τότε τα συγκεκριμένα μέλη του ΔΣ παραιτούνται και τους αντικαθιστούν οι επιλαχόντες. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως οι δυο επιλαχόντες είναι ο Π. Βρουλής και ο Αντ. Κωσταρής

Πρώτη φορά

Από την άλλη πλευρά η παράταξη Τούμπου οχυρώνεται υποστηρίζοντας πως ακόμη κι αν δεν υπάρχει θετική απόφαση από τα υπηρεσιακά συμβούλια, οι υπάλληλοι θα καταφύγουν στη δικαστική οδό και τονίζουν πως κι άλλες φορές στο Δ.Σ. υπήρχαν δημόσιοι υπάλληλοι αλλά ουδέποτε υπήρξαν τέτοια ζητήματα, κι αυτό γιατί όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αναγνώριζαν και σέβονταν τις επιλογές των μαστιχοπαραγωγών και το αποτέλεσμα της κάλπης. Προειδοποιούν δε, πως μια νομική εμπλοκή του ζητήματος μόνο ζημιά θα προκαλέσει στην Ένωση.

Π. Βρουλής:

«Ο κόσμος αυτούς ήθελε. Αλλά αν υπάρχει ασυμβίβαστο πρέπει να ξεκαθαριστεί. Αν το συγκεκριμένο συμβούλιο πάρει αποφάσεις και υπάρχει ασυμβίβαστο όλες θα είναι άκυρες. Μπορεί να προκύψει συμβούλιο με πρόεδρο τον Τούμπο. Ή θα κάνουν τα στραβά μάτια ή θα γίνει της κακομοίρας.»

Ν. Νύκτας:

«Από μας δεν υπάρχει ζήτημα αμφισβήτησης του αποτελέσματος των εκλογών. Το τυπικό μέρος πρέπει να λυθεί από τα νεοεκλεγμένα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου. Αν προκύψει ασυμβίβαστο, τότε θα εξεταστεί και πάλι αυτό το ενδεχόμενο».

Κ. Νεαμονίτης :

«Είναι τυπικό το θέμα. Είχαμε ζητήσει υπηρεσιακό συμβούλιο από τις 10 Σεπτεμβρίου, όπως και στις προηγούμενες εκλογές. Δεν τίθεται θέμα ελεγκτή και ελεγχόμενου η ΔΟΥ Χίου δεν ελέγχει την Ένωση».

Γ. Τούμπος:

«Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο κι αναρωτιέμαι ποια είναι τα κίνητρα γι αυτό. Κάποιοι προσπαθούν  να μας αποτρέψουν χωρίς και πάλι να σκέφτονται ότι μπορεί να μας οδηγήσουν σε νέες εκλογές. Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι μέχρι την Παρασκευή, δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ