12.1.2017 15:48

Αστυνομικοί κάνουν και τις καθαρίστριες

ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΠΟ ΔΩΡΕΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΙΟΥ

Χωρίς συνεργεία καθαρισμού και με θέρμανση από δωρεά είναι το τελευταίο διάστημα η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, εν αναμονή της έγκρισης των δαπανών που απαιτούνται από το αρμόδιο υπουργείο.

Εδώ και τέσσερις μήνες οι Αστυνομικοί κάνουν και τις καθαρίστριες ελλείψει συνεργείου καθαριότητας με τους κοινόχρηστους χώρους, την είσοδο και τα κρατητήρια να αποτελούν τον μεγάλο βραχνά. Οι συνθήκες είναι απαράδεκτες και όλα επαφύονται στο φιλότιμο των Αστυνομικών Υπαλλήλων, υποστήριξε στον «π» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου Γ. Πατελίδας. «Οι συνάδελφοι προσπαθούν και καθαρίζουν τους χώρους του κτιρίου, όμως ο υπαίθριος χώρος καθώς και τα κρατητήρια δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση».

 Χωρίς θέρμανση

Εκτός βέβαια από τους καθαριστές οι Αστυνομικοί έκαναν και τις παγοκωλώνες τις τελευταίες μέρες, ελλείψει και πετρελαίου θέρμανσης. Την προηγούμενη χρονιά είχαν προμηθευτεί πετρέλαιο, ρεφενέ(!), ευτυχώς φέτος όμως βρέθηκε ένας χορηγός.«Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Υπάρχουν συγκεκριμένα κονδύλια στο Υπουργείο τα οποία προς το τέλος της χρονιάς τελειώνουν. Μετά μέχρι να εγκριθούν οι δαπάνες και να δοθούν τα χρήματα περνά αρκετός καιρός» προσπαθεί να εξηγήσει τα αδικαιολόγητα του συστήματος ο πρόεδρος.

Και φέσια στην αγορά;

Πληροφορίες αναφέρουν πως το πρόβλημα δεν τελειώνει εδώ αλλά ότι η Αστυνομική Διεύθυνση και κατ επέκταση το Υπουργείο, έχει οφειλές σε χαρτικά είδη σε διάφορους επαγγελματίες, τα οποία εκ των υστέρων ανακαλύπτει πως αδυνατεί να εξοφλήσει.

 Σκοτάδι στη ΒΙΑΛ

Τραγικές περιγράφει τις συνθήκες και στη ΒΙΑΛ ο κ. Πατελίδας σημειώνοντας ότι από τη Δευτέρα που ξεκίνησε το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση της ΒΙΑΛ και οι διακοπές ρεύματος, οι συνάδελφοι του που βρίσκονται εκεί ήταν χωρίς θέρμανση και στο σκοτάδι. « Οι συνάδελφοι που είναι τον οικίσκο της ΒΙ.ΑΛ όλη νύχτα είναι χωρίς ρεύμα. Ακόμη κι αν η έλλειψη της θέρμανσης υποφέρεται, είναι αδύνατο να είναι οι αστυνομικοί όλη νύχτα χωρίς ούτε ένα φως. Σε συνεννόηση με τον νέο διοικητή της ΒΙΑΛ εξασφαλίστηκε μια γεννήτρια και υπάρχει η δέσμευση ότι θα παραχωρηθούν κι άλλες», κατέληξε ο κ. Πατελίδας.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ