21.12.2016 9:07

Άστρο λαμπρό οδηγεί τη μαστίχα

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 2016 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΧ ΚΑΙ ΤΗ ΜEDITERRA ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ "ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ" ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Η εξαίρεση στον κανόνα που θέλει σε περίοδο κρίσης τις επιχειρήσεις και τους συνεταιρισμούς να φυτοζωούν και να πνέουν τα λοίσθια αποτελεί η Μediterra, ο εμπορικός βραχίονας της Ε.Μ.Χ.

Το Σάββατο στο ξενοδοχείο Electra Palace Athens πραγματοποιήθηκε το ετήσιο μίτιγνκ των στελεχών των δυο εταιρειών καθώς και των συνεργατών τους πλέον στο εξωτερικό. Εκεί τέθηκαν οι στόχοι για τη χρονιά που έρχεται και αναλύθηκαν τα οικονομικά στοιχεία και τα δεδομένα στον απολογισμό αυτής που φεύγει.

Τα οικονομικά μεγέθη

Αν για κάτι κατηγορήθηκε έως και λοιδορήθηκε η Μediterra και τα στελέχη της, ήταν ότι ζημίωναν την Ε.Μ.Χ..  Το Σάββατο όχι μόνο αυτό διαψεύστηκε με τον καλύτερο τρόπο, αφού η χρονιά κλείνει θετικά και κερδοφόρα με μηδενικό δανεισμό, αλλά αποδείχθηκε ότι χάρη στη Mediterra, η Ε.Μ.Χ. διαθέτει πλέον ένα καθετοποιημένο σύστημα για τα προϊόντα της από την παραγωγή μέχρι και τη διανομή τους.

Αισιόδοξος από την πορεία της Ε.Μ.Χ και της Μediterra δηλώνει ο πρόεδρος της Ε.Μ.Χ. Γ. Τούμπος με το ενδιαφέρον μετά από μια πετυχημένη χρονιά να στρέφεται στην υλοποίηση των στόχων για τα επόμενα χρόνια. Στους στόχους αυτούς περιλαμβάνεται το άνοιγμα σε νέες αγορές με εταιρείες σε Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με την πόλη του Ντουμπάι και τη Ρωσία και η λειτουργία Εξειδικευμένου Κέντρου Έρευνας.

Εξειδικευμένο Κέντρο Έρευνας

Το εξειδικευμένο Κέντρο Έρευνας αποτελεί έναν ακόμη μεγάλο στόχο για την Ε.Μ.Χ. και τη Μediterra.Το Κέντρο Έρευνας θα λειτουργεί στην Καλλιμασιά, στους χώρους του εργοστασίου της Μediterra. "Στόχος είναι να λειτουργήσει στο πρώτο τρίμηνο του 2017 με χρηματοδότηση κατά ένα μέρος από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, με δική μας συμμετοχή και συμμετοχή και άλλων εταιρειών. Στόχος είναι να συνεχιστεί η έρευνα και σε άλλα νέα προϊόντα και σε άλλες χρήσεις της μαστίχας. Τα τρία «ανοίγματα» στις ξένες αγορές μαζί με τη λειτουργία ενός εξειδικευμένου Κέντρου Έρευνας θα δώσουν άλλη διάσταση στην επίμονη προσπάθεια των ανθρώπων της μαστίχας να υποστηρίξουν μια δυναμική στρατηγική καινοτομία και εξωστρέφειας δίχως να αναμένουν κρατικές ή άλλες υποστηρίξεις", ανέφερε ο πρόεδρος της Ε.Μ.Χ. Γ. Τούμπος.

 

Θέσεις εργασίας

Εν μέσω κρίσης αυτή την περίοδο η Μediterra απασχολεί 50-60 άτομα σε Χίο και Αθήνα το 99% των οποίων είναι Χιώτες ενώ όπως διαβεβαιώνει ο πρόεδρος της Ε.Μ.Χ. και στις εταιρείες του εξωτερικού πάλι Χιώτες θα απασχοληθούν. "Είναι κι αυτός ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που πρέπει να προσμετρηθεί" κατέληξε ο κ. Τούμπος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ