2.4.2015 15:13

Αστατος ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα

Με άστατο καιρό θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Ειδικότερα, για αύριο στα βορειοανατολικά προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου στα ορεινά είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά από το απόγευμα σε βόρειους 4 με 5 και στο Βόρειο Αιγαίο 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο του Λαζάρου στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και τη βόρεια Κρήτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Την Κυριακή των Βαΐων προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι πιο πυκνές και θα σημειωθούν βροχές και βαθμιαία στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Τη Μεγάλη Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Σταδιακή βελτίωση στα δυτικά από το απόγευμα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο αλλά από το απόγευμα σε σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο.

Τη Μεγάλη Τρίτη αναμένονται στην ανατολική χώρα νεφώσεις με βροχές, στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή πτώση.

Τη Μεγάλη Τετάρτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Παρόμοιο αναμένεται το σκηνικό του καιρού τη Μεγάλη Πέμπτη, ενώ Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο θα παραμείνουν οι χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Την Κυριακή του Πάσχα, αν δεν απομακρυνθεί το σύστημα στα ανατολικά, πιθανόν να δημιουργηθούν τοπικά μικρά προβλήματα στο ψήσιμο του οβελία, κυρίως στα βόρεια.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ