5.11.2014 15:52

Ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό

ΑΛΛΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΩΤΗ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΝΝΙΑ

Παράδοση έχει δημιουργηθεί στην Καλαμωτή, με τις αθρόες βαπτίσεις αλλοδαπών, οι οποίοι ασπάζονται την Ορθόδοξη Χριστιανική θρησκεία.

Στην Καλαμωτή ίσως μένουν οι περισσότεροι αλλοδαποί στη Χίο, ανάλογα με το πληθυσμιακό της μέγεθος, οι οποίοι έχουν ενσωματωθεί απόλυτα ομαλά στην τοπική κοινωνία. Πολλοί από αυτούς συμμετέχουν ενεργά και στις κοινωνικές δράσεις των συλλόγων και των φορέων του χωριού. Οι τρεις ενήλικες νέοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι τα αδέλφια Αdmir και Romario Goxhaj και o εξάδελφος τους Bilo Mama παίζουν ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα.

Είκοσι ένα

Συνολικά έως τώρα έχουν βαπτισθεί 12 παιδιά, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από συγγενικές οικογένειες, όπως τονίζει ο Ιερέας της Καλαμωτής πάτερ Απόστολος Γαλάτουλας. Ο κατάλογος των ενήλικων που βαπτίζονται Χριστιανοί Ορθόδοξοι στην Καλαμωτή δεν τελειώνει εδώ.

Στις 21 Νοεμβρίου θα βαπτιστούν άλλοι δύο ενήλικες Αλβανοί και το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν άλλοι επτά Βούλγαροι. Οι οικογένειες τους βρίσκονται στη διαδικασία της αναμονής εκδήλωσης ενδιαφέροντος από συχωριανούς που θα δεχθούν να αναλάβουν τη χαρά, την τιμή, αλλά και τις ευθύνες των πνευματικών γονέων.

Η διαδικασία

H βάπτιση σε Χριστιανούς αλλοδαπών αλλόθρησκων ατόμων δεν είναι ούτε απλή, ούτε εύκολη υπόθεση

«Η βάπτιση είναι η κατάληξη μιας ολόκληρης διαδικασίας που ακολουθείται για να θεωρηθεί ικανός και έτοιμος να βαπτισθεί Χριστιανός όποιος το έχει ζητήσει.

Πρέπει να παρακολουθήσει για ένα συγκεκριμένο διάστημα μαθήματα Κατήχησης στην τοπική εκκλησία, να συμμετέχει στο μάθημα των θρησκευτικών στο σχολείο και να δώσουν το “άξιος” για τη βάπτιση του ο κατηχητής και ο καθηγητής των Θρησκευτικών. Παράλληλα σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η εν γένει συμπεριφορά τους στην τοπική κοινωνία.

«Οι οικογένειες τους είναι γνωστές, τα παιδιά αυτά έχουν μεγαλώσει εδώ, συναναστρέφονται με τα  δικά μας, πληρούν όλες τις προϋποθέσεις να τα δεχτεί στην αγκαλιά της η εκκλησία, όπως τα έχει αγκαλιάσει και η τοπική κοινωνία», προσθέτει ο ιερέας.

Η βάπτιση   

 Την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ισιδώρου στην Κώμη, ο Bilo, ο Αdmir και ο  Romario ονομάστηκαν Κωνσταντίνος, Αντώνης και Μάριος με νονές την Παρασκευή Σταμούλα, τον Κώστα Ταναϊνη και την Αγγελική Βαττέ αντίστοιχα. Το Ιερό Μυστήριο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάρκος, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της τελετής υπενθύμισε στους τρείς νέους Χριστιανούς τα καθήκοντα που έχουν ως μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Τις καλύτερες ευχές του έδωσε και στους νονούς που εισέπραξαν και αυτοί τη Θεία  ευλογία ως συμπαραστάτες του Μυστηρίου για την ύψιστη πνευματική βοήθεια που προσέφεραν στους νέους αδελφούς.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ