29.5.2014 10:57

«Άσφαλτος και απαίδευτοι οδηγοί οι κίνδυνοι για τους ποδηλάτες» [ΗΧΟΣ]

ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΡΙΖΙΚΩΝ ΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ «ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΧΙΟΥ» ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ 36ΧΡΟΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΗ

Τις ευθύνες της πολιτείας που δεν έχει κατορθώσει μέχρι στιγμής να εμπεδώσει το ποδήλατο ως εναλλακτικό μέσο μεταφοράς καταδεικνύει το χθεσινό θανάσιμο τροχαίο με θύμα τον 36χρονο Ρούντιν Βαρφάι από την Αλβανία.

Με δηλώσεις του στον «π» ο εκπρόσωπος των «Ποδηλατών Χίου» Στ. Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε στους καθημερινούς κινδύνους που κρύβει το ποδήλατο στους δρόμους της Χίου κάνοντας λόγο για απαίδευτους οδηγούς που κορνάρουν και βλασφημούν μόλις βλέπουν ποδηλάτες αλλά και κακή ποιότητα οδοστρώματος που σε κάθε του σημείο κρύβει και ένα πιθανό ατύχημα.

«Δεν ζητάμε πολλά. Ζητάμε από τους οδηγούς να μας σέβονται, να μη μας βρίζουν, να μη μας κορνάρουν. Να κατανοήσουν ότι δεν έχουν μπροστά τους κάποιο μηχανάκι ή αυτοκίνητο αλλά ανθρώπους εκτεθειμένους σε όλες τις καιρικές συνθήκες που είτε κάνουν το χόμπι τους είτε επιλέγουν να πάνε στη δουλειά τους με το ποδήλατο», είπε ο ίδιος.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης όμως σημείωσε και την ευθύνη του Δήμου σε σχέση με το οδόστρωμα το οποίο χαρακτήρισε ιδιαίτερα επικίνδυνο.

«Το οδόστρωμα είναι κακής ποιότητας. Παντού υπάρχουν λακκούβες, κακοτεχνίες. Ζητάμε επιτέλους ακόμα και σε νέους δρόμους να μη στρώνεται νέα άσφαλτος και μετά από λίγο να υπάρχει άλλη υπηρεσία που θα χαλάει τον δρόμο. Αυτά αλλού είναι αυτονόητα», επεσήμανε.

Τέλος ο εκπρόσωπος του συλλόγους στάθηκε και στις ευθύνες των ποδηλατών λέγοντας ότι θα πρέπει να φέρουν όλα τα απαραίτητα προστατευτικά πάνω τους, αντανακλαστικά ρούχα, φώτα και να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.

Το συμβάν

Σε ότι αφορά στο τραγικό συμβάν αυτό συνέβη όταν αυτοκίνητο με οδηγό 56χρονη Χιώτισσα, συγκρούστηκε με ποδήλατο που οδηγούσε ο 36χρονος Αλβανός με συνέπεια την πτώση του και τον ακαριαίο θάνατό του.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ