9.5.2016 10:14

Ασφαλής διέλευση πεζών και οχημάτων στο Νοσοκομείο

ΝΕΑ ΠΙΑΤΣΑ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΛΩΡΙΔΕΣ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗΣ ΣΤΟ «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ

Καρπούς έστω και καθυστερημένα φαίνεται ότι αποδίδει ο συντονισμός του Δήμου Χίου, του «Σκυλίτσειου» και των επαγγελματιών οδηγών των Ταξί για την ρύθμιση θεμάτων κυκλοφορίας έξω από τη νέα πύλη του Νοσοκομείου.

Τρία σχεδόν χρόνια μετά τη χρήση της νέας πτέρυγας, η επιβάρυνση του κυκλοφοριακού φορτίου αλλά και ο κίνδυνος ατυχήματος ολοένα κι αυξάνονται. Αυτό οδήγησε τους εμπλεκόμενους φορείς σε ευρεία σύσκεψη μέσα από την οποία αναζητήθηκαν λύσεις ώστε η διέλευση πεζών κι οχημάτων να γίνεται με ασφάλεια.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Κυκλοφορίας αποφασίστηκε κατ αρχή η τοποθέτηση λωρίδων επιβράδυνσης, πριν την είσοδο του «Σκυλίτσειου», οι οποίες θα προειδοποιούν τους οδηγούς να μειώνουν ταχύτητα αφού προσεγγίζουν σε σημείο συχνής διέλευσης κυρίως πεζών αλλά και οχημάτων.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Γ. Καραμανής στον «π» πρόκειται για λευκές λωρίδες οι οποίες δημιουργούν θόρυβο αντίστοιχο των «ματιών της γάτας» που είναι τοποθετημένα σε διπλές διαχωριστικές λωρίδες.

«Πρόκειται για πρώτο μέτρο μέχρι την εκπόνηση μίας γενικής μελέτης η οποία θα ρυθμίζει με σαφή τρόπο την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του Νοσοκομείου», εξήγησε ο ίδιος.

Στα σκαριά η μελέτη

Αναφερόμενος στη μελέτης της κυκλοφοριακής σύνδεσης της νέας πύλης με τον κύριο δρόμο ο Γ. Καραμανής τόνισε ότι έχει ανατεθεί στο μελετητικό γραφείο της Α. Παχουνδάκη η εκπόνηση τριών διαφορετικών σεναρίων από τα οποία η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα επιλέξει το επικρατέστερο.

«Είμαστε πολύ κοντά και θεωρώ ότι σύντομα θα μπορούμε να έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τη μελέτη και τα έργα που θα πρέπει να γίνουν ώστε η διέλευση στην περιοχή του Νοσοκομείο να καταστεί ασφαλείς τόσο για τους πεζούς, όσο και για τα οχήματα που εισέρχονται και εξέρχονται από αυτό».

Εντός του Νοσοκομείο η νέα πιάτσα Ταξί

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής εξετάστηκε και το ζήτημα της δημιουργίας πιάτσας ΤΑΞΙ, αφού είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι στο σημείο όπου σήμερα σταθμεύουν τα οχήματα δημιουργούν σημαντικό πρόβλημα.

Έτσι το Νοσοκομείο σε συνεργασία με τον Δήμο εξετάζουν τη δημιουργία πιάτσας εντός του «Σκυλίτσειου» και συγκεκριμένα στο σημείο όπου διέρχονταν παλιά ο δρόμος και το οποίο μέχρι και σήμερα παραμένει αναξιοποίητο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ