8.3.2016 16:25

Ασφαλή μεταφορά των μαθητών απαιτούν οι Καρδαμυλίτες

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ, ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΤΟ ΚΤΕΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Να μεταφέρονται  οι μαθητές των σχολείων  της Δημοτικής ενότητας Καρδαμύλων με  το  σύγχρονο λεωφορείο που έχει δωρίσει ο Σύλλογος των Αποφοίτων του Λιβανείου Γυμνασίου,  να αποσυρθούν τα παλιά και ανεπαρκή του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου, το οποίο έχει αναλάβει την κάλυψη των δρομολογίων με σύμβαση μετά από διαγωνισμό και να διαχωριστούν τα μαθητικά από τα επιβατικά δρομολόγια, ζητούν με κοινό τους αίτημα σε κάθε αρμόδια αρχή οι εκπαιδευτικοί  φορείς, το τοπικό συμβούλιο των Καρδαμύλων και ο Σύλλογος των Αποφοίτων του Λιβανείου Γυμνασίου.

Αυτά τα αιτήματα κατάθεσαν την περασμένη Παρασκευή στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, η οποία  κάλεσε σε ακρόαση όλους του εμπλεκομένους φορείς , μετά από τις τις έγγραφες διαμαρτυρίες που έχουν κατατεθεί στο δήμο και τη δημοσιότητα που έχει λάβει η υπόθεση.

Ακατάλληλα

Το λεωφορείο της δωρεάς του Συλλόγου των Φίλων των Αποφοίτων του Λιβανείου Σχολείου έχει τεθεί στη διάθεση του δήμου Χίου μετά την  εφαρμογή του ενιαίου Καλλικρατικού δήμου, αλλά  είναι παροπλισμένο σε αποθήκη της δημοτικής ενότητας Καρδαμύλων. Οι εκπρόσωποι των Καρδαμύλων υποστηρίζουν ότι τα λεωφορεία  του Υπεραστικού ΚΤΕΛ  είναι ακατάλληλα και επικαλούνται τρία αρνητικά  αποτελέσματα των ελέγχων κυκλοφορίας του ΚΤΕΟ.

 «Το λεωφορείο που χρησιμοποιείται τώρα έχει κοπεί τρείς φορές από το ΚΤΕΟ, λένε ότι έχουν πάρει την άδεια, αλλά δεν μας την κοινοποιούν», δηλώνει η διευθύντρια του Σχολικού Κέντρου Καρδαμύλων  Πίτσα Κελεπερτζή.

«Ζητάμε να τηρηθεί η νομοθεσία» τονίζει ο νομικός τους  σύμβουλος  Γιάννης Μισόβουλος, ο οποίος πιστεύει ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια διαλόγου και αμοιβαίων υποχωρήσεων.

Νόμιμα (1)

Ο εκπρόσωπος του δήμου αντιδήμαρχος Γιώργος Μπελέγρης απαντά ότι τηρούνται οι νομότυπες διαδικασίες,  ότι ο νόμος Καλλικράτη δεν επιτρέπει τη χρήση των οχημάτων από τους ΟΤΑ, αλλά και ότι δεν διαθέτουν και το απαραίτητο  προσωπικό.

Νόμιμα (2)

Η νομική σύμβουλος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Δέσποινα Ψώρα δηλώνει στον «π», ότι το λεωφορείο  έχει αποκτήσει δελτίο Τεχνικού Ελέγχου από το ΚΤΕΟ,  κυκλοφορεί νόμιμα και διαθέτει  όλες τις απαιτούμενες  προϋποθέσεις για την ασφάλεια των μαθητών.

Κάντε διάλογο

Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας η Εισαγγελέας συμβούλεψε του εμπλεκόμενους να συζητήσουν και να βρουν  λύση γιατί θα υποχρεωθεί να προωθήσει τη διαδικασία σχηματισμού  ποινικής δικογραφίας.

Όμως, ο Ι. Μισόβουλος   πιστεύει ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια διαλόγου και αμοιβαίων υποχωρήσεων.

Τις θέσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας των Καρδαμύλων παρουσίασαν η εκπρόσωπος των διδασκόντων του Σχολικού Κέντρου  Διευθύντρια Πίτσα  Κελεπερτζή, η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κυριακή Νικολαδού, η Γραμματέας  Ειρήνη Ψιλή – Παντελόγλου , η Ταμίας Δέσποινα Παγώνη – Τυρή, το μέλος Ασημίνα Αραούζου και η δασκάλα Θεοδώρα Τσιμούνη.

Το υπεραστικό ΚΤΕΛ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Γιώργος Καραμήτρος, ο Αντιπρόεδρος Μιχάλης Τσικαλάς, και ο υπάλληλος Θεόδωρος Κοσμίδης.

Η δημοτική αρχή εκπροσωπήθηκε από τον  Αντιδήμαρχο Γιώργο Μπελέγρη και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Κίνησης Νίκο Σαραντάκη και η Αντιπεριφέρεια - που εμπλέκεται στη χρηματοδότηση της  σύμβασης, από τον Διευθυντή της Δήμο Βούκουνα.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ