20.11.2015 19:39

Άσε τον θείο... πιάσε τον φόρο

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ

 
Κατηγορηματικά αντίθετοι στη φημολογούμενη επιβολή τέλους 5 λεπτών σε παιχνίδι ή παιχνίδια του ΟΠΑΠ ως αντιστάθμισμα για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση, δηλώνουν οι Χιώτες ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ, υποστηρίζοντας  πως το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα αποδώσει, θα οδηγήσει σε λουκέτο πολλά πρακτορεία και θα μειώσει και τον τζίρο του ΟΠΑΠ.
 
Οι Χιώτες πράκτορες υποστηρίζουν ότι θα μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των παικτών στα πρακτορεία και θα αυξηθεί αντίστοιχα εκείνος που θα επιλέξουν να στραφούν στον παράνομο τζόγο.
Οι ίδιοι πάντως είναι αποφασισμένοι προκειμένου να μην προσχωρήσει η κυβέρνηση στην ψήφιση αυτού του μέτρου, να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και κλείσιμο των πρακτορείων τους, όπως είχαν κάνει και κατά το παρελθόν.
 
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι
«Είναι εφιάλτης ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Δεν αντέχει άλλο ο κλάδος μας. Από το πρώτο ευρώ πληρώνουμε 26%, δίνουμε προκαταβολή φόρου 100%, οι παίκτες πληρώνουν φόρο 20% στα κέρδη τους, ο ΟΠΑΠ 30% στα μικτά έσοδα και επιπλέον τον εταιρικό φόρο. Το επόμενο βήμα είναι να κλείσουν οι επιχειρήσεις μας. Τα πρακτορεία βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Αυτό το μέτρο μας στέλνει στην ανεργία.», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Πρακτορείων ΟΠΑΠ Χίου, Γ. Νταϊκος.
 
 
Θα ανθίσει ο παράνομος τζόγος
Την ίδια άποψη συμμερίζεται και ο Δ. Κουτελάκης, προσθέτοντας κι άλλη μια διάσταση, αυτή της αύξησης του παράνομου τζόγου. «Ο παίκτης που θέλει να παίξει και παίζει και μεγάλα ποσά θα στραφεί εκεί που θα έχει μεγαλύτερα κέρδη. Θα στραφεί στον παράνομο τζόγο. Είναι αδιανόητο να είναι ανεξέλεγκτος ο παράνομος στοιχηματισμός και κανείς να μην ασχολείται με αυτά τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ. Δεν αντέχει άλλο ο κλάδος μας», είπε χαρακτηριστικά καταλήγοντας «Είμαστε εν αναμονή εξελίξεων κι αυτή τη φορά και ο ΟΠΑΠ θα κλείσει μαζί με μας».
 
Μείωση του τζίρου
Τα αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα θα φέρει για την κυβέρνηση η επιβολή του τέλους των 5 λεπτών, υποστηρίζει ο πράκτορας Ηλίας Κώσταλος. «Θα επηρεαστεί ο τζίρος των πρακτορείων. Ήδη ο κόσμος το συζητά. Αν επιβληθεί ο φόρος, ο παίκτης του ΚΙΝΟ θα δίνει στο κράτος κάθε πέντε λεπτά που είναι οι κληρώσεις το 10% του τζίρου του. Οι πρώτοι που θα πληγούν είναι οι πράκτορες. Οτιδήποτε επηρεάζει τον τζίρο, οδηγεί στο κλείσιμο των πρακτορείων, ενώ το μέτρο αυτό δεν θα έχει τα προσδοκώμενα δημοσιονομικά οφέλη. Το ίδιο είχε συμβεί το 2013. Επί τέσσερις μήνες εφαρμόστηκε το μέτρο της φορολόγησης των τυχερών παιχνιδιών με τελικό αποτέλεσμα την υστέρηση εσόδων κατά 1,8 εκατομμύρια ευρώ και όχι την αύξησή τους!», είπε χαρακτηριστικά.
 
Δεν θα περάσει
Την πεποίθηση του ότι η κυβέρνηση θα πάρει πίσω τα μέτρα που εξήγγειλε για τους πράκτορες και τα πρακτορεία εξέφρασε ο Δ. Κώσταλος «πιστεύω ότι δεν θα προχωρήσει τελικά. Θα το πάρουν πίσω μετά από τις αντιδράσεις μας, τις αντιδράσεις του κόσμου και όλων των πρακτόρων» είπε.
Α.Κ.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ