22.4.2020 16:10

Άσ’ τα στο παράθυρο!

Πασχαλινή καλή πράξη των Προσκόπων στο Γηροκομείο Χίου

Με το σύνθημα «άσ’ τα στο παράθυρο», Μ. Δευτέρα, Μ. Τρίτη και Μ. Πέμπτη, γονείς μελών και φίλοι, προσέφεραν τρόφιμα και είδη καθαριότητας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Προσκοπικού Δικτύου (τμήμα ενήλικων προσκόπων) του 1ου Συστήματος Προσκόπων Χίου, για την κάλυψη αναγκών του Γηροκομείου Χίου "Ζωρζής Γ. Μιχαληνός".

Για λόγους ασφαλείας, ζητήθηκε τα προϊόντα να αφήνονται  στο παράθυρο της λέσχης, από το οποίο οι ενήλικες πρόσκοποι, παραλάμβαναν από την εσωτερική πλευρά, μετά την αποχώρηση και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας. Τα προϊόντα απολυμάνθηκαν προληπτικά, συσκευάστηκαν σε σακούλες και παραδόθηκαν το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου. Ενδεικτικά συγκεντρώθηκαν: 72 kg ζυμαρικά, 6 kg ρύζι, 60 kg ζάχαρη, 23 λίτρα ελαιόλαδο, 2 κιβώτια φρυγανιές, 5,5 kg ελληνικό καφέ, 75 λίτρα χλωρίνη, 40 λίτρα υγρό γενικού καθαρισμού, 8 λίτρα υγρό τζαμιών, 420 χαρτιά υγείας και πολλά ακόμα προϊόντα σε μικρότερες ποσότητες. Η δράση ολοκληρώθηκε, σήμερα, με την παράδοση δύο παλετών εμφιαλωμένου νερού (1008 μπουκάλια 1,5 λίτρων), το κόστος των οποίων κάλυψε το ταμείο του 1ου Συστήματος Προσκόπων Χίου.

«Γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες του Γηροκομείου δεν καλύπτονται με μία δράση προσφοράς. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ανταπόκριση, γονέων, μελών, φίλων και ανθρώπων που ενώ δεν ήταν πρόσκοποι, έμαθαν για τη δράση μας από δημοσιεύσεις και ήρθαν να αφήσουν τη σακούλα τους στο παράθυρο! Δίνουμε την υπόσχεση να συνεχίσουμε την προσπάθεια με παρόμοιες δράσεις για τους γλυκύτατους ενοίκους του Κάμπου, όπου αυτή την φορά δεν μπορέσαμε να συναντήσουμε από κοντά - για ευνόητους λόγους. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Διευθυντή του Γηροκομείου κ. Σταμούλη, για την άψογη συνεργασία».

Και του Χρόνου!

1ο Σύστημα Προσκόπων Χίου

Διεύθυνση: Δωροθέου Πρωΐου 19 (ισόγειο)

Email: 1chiou@sep.org.gr

Facebook / Instagram: 1spchios

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ