24.11.2015 9:55

Άρον – άρον λουκέτο σε 43 παιδικές χαρές

ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΟΥΣ

Στο σταδιακό σφράγισμα  43 ακατάλληλων κι επικίνδυνων παιδικών χαρών προχωράει ο Δήμος Χίου ως αποτέλεσμα της έλλειψης κονδυλίων για τη συντήρηση και εναρμόνισή τους με τα κριτήρια που θέτει ο νόμος.

Η απόφαση για το σφράγισμά τους αποδείχθηκε δύσκολη υπόθεση για την Τεχνική Υπηρεσία αφού η εισήγηση του διευθυντή της Λ. Παπαλάνη έλαβε οριακά το «πράσινο φως» από το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα δεδομένα

Αναφερόμενος στο θέμα ο Λ. Παπαλάνης σημείωσε στον «π» ότι η διαδικασία προελέγχου των παιδικών χαρών ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο με απώτερο στόχο την πιστοποίησή τους από διαπιστευμένη ιδιωτική εταιρία με βάση όσα προβλέπει ο νόμος.

Σε διάρκεια ενός έτους αποτυπώθηκαν οι ελλείψεις σε 80 συνολικά παιδικές χαρές με το επόμενο στάδιο, αυτό της επισκευής τους, να αποδεικνύεται εν τέλει δύσκολη υπόθεση για τον Δήμο Χίου.

Με δεδομένη την έλλειψη κονδυλίων ο Δήμος μπόρεσε να συντάξει μελέτη ύψους 150.000 ευρώ μέσα από την οποία θα εξυπηρετηθούν οι ανάγκες για μόλις 12 παιδικές χαρές της υπαίθρου. Ακόμα 10 θα επισκευαστούν μέσα στο 2016 μέσα από κονδύλια της ΣΑΤΑ ενώ οι 15 παιδικές χαρές που είναι εντός της πόλης θα χρηματοδοτηθούν από τα Ολοκληρωμένα Αστικά Προγράμματα μέσω κοινοτικών πόρων.

Αναζητούνται κονδύλια για τις υπόλοιπες 43

Ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται σε ότι αφορά στις επισκευαστικές εργασίες των υπολοίπων 43 παιδικών χαρών που είναι διάσπαρτες σε διάφορά χωριά της Χίου. Σύμφωνα με τον κ. Παπαλάνη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προβλέπει το σταδιακό είτε ξήλωμα είτε σφράγισμα των παιδικών χαρών αφού δεν υπάρχουν κονδύλια για τη συντήρησή τους.

«Αν γίνει οποιοδήποτε ατύχημα ποιος θα έχει την ευθύνη. Έτσι μέχρι να βρούμε κονδύλια για την επισκευή και την πιστοποίησή τους θα ξεκινήσουμε είτε να ξηλώνουμε τα επικίνδυνα όργανα είτε να σφραγίζουμε τον χώρο με περίφραξη  και τοποθέτηση πινακίδας», ανέφερε ο ίδιος.

Μοναδική ελπίδα σωτηρίας αποτελεί το ενδιαφέρον ιδιωτών, όπως έγινε στους Ολύμπους, όπου οι επισκευαστικές εργασίες χρηματοδοτήθηκαν από κάτοικο του χωριού. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ