20.6.2012 10:11

Άρωμα γυναίκας

- ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

 
Σε γυναικεία χέρια θα περάσει για πρώτη φορά στην ιστορία, η προεδρεία του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, αφού μετά την παραίτηση του Ισ. Τσούρου, δύο κυρίες με εμπειρία ετών στο χώρο και συγκεκριμένα η Ανθίππη Ζαννάρα και η Πέννυ Τασσοπούλου ζητάνε ψήφο εμπιστοσύνης από τους συναδέλφους τους για τη θέση του προέδρου.
Διακριτικές παρουσίες και οι δύο δεν θέλησαν να αναπτύξουν τις θέσεις τους μέσα από δημόσιες εμφανίσεις καθώς όπως είπαν, τα προβλήματα του δικηγορικού κόσμου απαιτούν λύσεις άμεσες και απτές και όχι εμφανίσεις στα ΜΜΕ.
Α.Ζαννάρα: «Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε»
Ενωτική στις δηλώσεις της μέσω του «π» εμφανίστηκε η υποψήφια πρόεδρος Α. Ζαννάρα, τονίζοντας πως οι δικηγόροι της Χίου έχουν μπροστά τους να αντιμετωπίσουν μία σειρά ζητημάτων που άπτονται τόσο των συνθηκών εργασίας τους όσο και της καθημερινής τους επιβίωσης.
Η ίδια μάλιστα έθεσε σε δεύτερο πλάνο το δικαστικό μέγαρο Χίου, λέγοντας ότι αποτελεί ένα σημαντικό έργο, που όμως αυτή τη στιγμή δεν είναι το πρωτεύον.
«Το έργο έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης. Σίγουρα απαιτεί διαρκή εγρήγορση και πίεση γιατί ξέρετε πως είναι η κατάσταση των δημοσίων έργων στην Ελλάδα. Πέρα όμως από αυτά θεωρώ ότι ο δικηγόρος της Χίου έχει πολλά σοβαρά και σημαντικά προβλήματα να επιλύσει. Έχω στείλει σχετική επιστολή στους συναδέλφους μου και μέσα εξηγώ το σχεδιασμό και τις προτεραιότητές μου. Στην παρούσα φάση θα αρκεστώ σε αυτά τα λίγα. Εύχομαι ότι οι συνάδελφοί μου θα εκτιμήσουν την παρουσία μου και θα μου δώσουν την ευκαιρία να προσπαθήσω για το καλό του συλλόγου και των μελών του», ανέφερε η κ. Ζαννάρα.
Π. Τασσοπούλου: «Στόχοι με ρεαλισμό»
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις της δεύτερης υποψήφιας για την προεδρεία Π. Τασσοπούλου, η οποία υπογράμμισε ότι η πολύχρονη εμπειρία της στον κλάδο αλλά και οι καίριες θέσεις που κατείχε μέχρι πρότινος μέσα στον Σύλλογο, της δίνουν το δικαίωμα να διεκδικήσει την ψήφο των συναδέλφων της προκειμένου να αγωνιστεί για την επίλυση των προβλημάτων των δικηγόρων.
«Ζούμε μέρες πρωτόγνωρες που επηρεάζουν την εργασία μας, τις ζωές μας, τους συντρόφους μας, τους γονείς μας και τα παιδιά μας. Η καθημερινότητά μας επιδεινώνεται  μέσα σε κλίμα ψυχικής δυσφορίας και αναστάτωσης.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, πιστεύω ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου έχει υποχρέωση αλλά και δυνατότητα να περιφρουρήσει και να ενδυναμώσει την αλληλεγγύη και τον αλληλοσεβασμό μεταξύ των μελών του. Απέναντι στη λαίλαπα των Τραπεζών, των αδίστακτων αγορών και της ισοπεδωτικής και άκριτης δήθεν απελευθέρωσης της δικηγορίας, πρέπει να ορθώσουμε ασπίδα κοινωνικής προστασίας, αλλά και διατήρησης της δικηγορικής δεοντολογίας.
Καταθέτω την υποψηφιότητά μου για την προεδρεία του Συλλόγου μας, όχι με την υπόσχεση ότι θα τα λύσω όλα, αλλά με ρεαλιστική πρόταση για 5-6 σημεία που μπορούν να επηρεάσουν όλους μας», ανέφερε η ίδια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη του Δ.Σ.Χ. θα προσέλθουν στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή στα γραφεία του Συλλόγου από τις 09:00 το πρωί μέχρι και τις 19:00 το απόγευμα, ενώ η διαδικασία προβλέπει την εκλογή μόνο προέδρου και όχι υπόλοιπου διοικητικού συμβουλίου με διάρκεια θητείας 1,5 χρόνου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ