15.7.2018 12:01

Αρνητική η ΕΛΜΕ Χίου στη χρηματοδότηση του Οικοτροφείου Οινουσσών

Αντίθετη στη χρηματοδότηση του Οικοτροφείου Οινουσσών από το Υπ. Παιδείας ενόσω αυτό βρίσκεται υπό ιδιωτική οικονομική διαχείριση, εμφανίζεται με ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Χίου, υπογραμμίζοντας ότι είναι καιρός το Οικοτροφείο να περάσει στη δικαιοδοσία του Δήμου. Παράλληλα στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι απαιτείται να υπάρξει μέριμνα για την εξασφάλιση της διαμονής των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες των Οινουσσών.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Αναφορικά με το Οικοτροφείο Οινουσσών και τη βιωσιμότητά του, η ΕΛΜΕ Χίου δε συνηγορεί με το αίτημα χρηματοδότησής του από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας όσο αυτό βρίσκεται υπό ιδιωτική οικονομική διαχείριση.

Η ΕΛΜΕ Χίου θεωρεί ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ώστε να ξεκινήσουν συζητήσεις και να υπάρξουν αποφάσεις προς την κατεύθυνση του να περάσει το Οικοτροφείο στη δικαιοδοσία-κτήση του Δήμου ή του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Έτσι θα είναι εφικτή η όποια χρηματοδότηση απαιτηθεί για τη λειτουργία του από την πλευρά του αντίστοιχου κρατικού φορέα.

Επίσης στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να ληφθεί σχετική μέριμνα ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλιστεί και η διαμονή των συναδέλφων εκπαιδευτικών που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες των Οινουσσών», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χίου.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ