21.2.2014 11:41

Αρχίζουν να βλέπουν … φως με τα φωτοβολταϊκά

ΤΕΛΟΣ ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΙΟΥΝΙΟ

Χαράς ευαγγέλια για δεκάδες συμπολίτες μας επενδυτές που θα δουν επιτέλους το χρώμα του χρήματος στην τσέπη τους για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι επενδυτές δαπάνησαν χρήματα προχωρώντας σε μια επένδυση και συνάπτοντας συμφωνία, με το κράτος υποτίθεται, για την πώληση ενέργειας. Αντί να δουν την επένδυση τους να αποδίδει όμως, είδαν ότι ο «εταίρος» της σύμβασης ήταν αφερέγγυος κι όχι μόνο δεν πληρώνονταν για τις υπηρεσίες τους αλλά φορολογούνταν κιόλας.
Τα παραπάνω φαίνεται να εξομαλύνονται κατά κάποιο τρόπο, αφού ανακοινώθηκε από τον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενάργειας (ΛΑΓΗΕ) η έναρξη της εξόφλησης 2.600 τιμολογίων για παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ για τον Ιούνιο του 2013, με παράλληλη πληρωμή των οφειλόμενων στους παραγωγούς ενέργειας από φωτοβολταϊκά.

Σε ότι αφορά στο ΦΠΑ που δεν έχουν εισπράξει οι παραγωγοί από το Δημόσιο θα υπάρξει συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να μπορούν να λάβουν φορολογική ενημερότητα. Το ίδιο καθεστώς ισχύει και για τα μη συνδεδεμένα δίκτυα.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ