21.2.2014 11:41

Αρχίζουν να βλέπουν … φως με τα φωτοβολταϊκά

ΤΕΛΟΣ ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΙΟΥΝΙΟ

Χαράς ευαγγέλια για δεκάδες συμπολίτες μας επενδυτές που θα δουν επιτέλους το χρώμα του χρήματος στην τσέπη τους για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι επενδυτές δαπάνησαν χρήματα προχωρώντας σε μια επένδυση και συνάπτοντας συμφωνία, με το κράτος υποτίθεται, για την πώληση ενέργειας. Αντί να δουν την επένδυση τους να αποδίδει όμως, είδαν ότι ο «εταίρος» της σύμβασης ήταν αφερέγγυος κι όχι μόνο δεν πληρώνονταν για τις υπηρεσίες τους αλλά φορολογούνταν κιόλας.
Τα παραπάνω φαίνεται να εξομαλύνονται κατά κάποιο τρόπο, αφού ανακοινώθηκε από τον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενάργειας (ΛΑΓΗΕ) η έναρξη της εξόφλησης 2.600 τιμολογίων για παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ για τον Ιούνιο του 2013, με παράλληλη πληρωμή των οφειλόμενων στους παραγωγούς ενέργειας από φωτοβολταϊκά.

Σε ότι αφορά στο ΦΠΑ που δεν έχουν εισπράξει οι παραγωγοί από το Δημόσιο θα υπάρξει συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να μπορούν να λάβουν φορολογική ενημερότητα. Το ίδιο καθεστώς ισχύει και για τα μη συνδεδεμένα δίκτυα.
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ