19.3.2014 20:47

Αρχίζουν έγκαιρα οι ψεκασμοί

ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΕΡΓΟΛΑΒΟ

Έως το τέλος Απριλίου, πιο γρήγορα από κάθε άλλη χρονιά θα ξεκινήσει η δημοτική αρχή τους ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών και των άλλων ομοειδών επιβλαβών εντόμων. Ο σχεδιασμός του προγράμματος έχει ξεκινήσει ήδη από τις  αρχές Φεβρουαρίου, θα υποστηριχθεί με πίστωση 18.000 ευρώ και θα υλοποιηθεί με ανάθεση σε εργολάβο που διαθέτει την απαιτούμενη ειδική άδεια.

«Φέτος ξεκινήσαμε αρκετά νωρίτερα, με στόχο να κάνουμε την κατάλληλη εποχή το  αποδοτικό πρώτο ράντισμα. Αυτό πρέπει να έχει γίνει γύρω στις 10 Μαΐου που είναι η περίοδος της αναπαραγωγής. Αν τα καταφέρουμε θα παράγουμε καλό έργο», δηλώνει ο Νίκος Σαραντάκης ως  υπεύθυνος του προγράμματος, από την δημοτική Διεύθυνση Υγείας και Υγιεινής. Πέρυσι, θυμίζουμε, υπήρξε εμπλοκή στην όλη διαδικασία με αποτέλεσμα οι πρώτοι ψεκασμοί να γίνουν το καλοκαίρι όταν ήδη είχαν αναπτυχθεί οι πληθυσμοί του εντόμου.

Σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας, που έχει εξετάσει ήδη η Οικονομική Επιτροπή, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν, τα τελευταία χρόνια του πρόβλημα έχει οξυνθεί κατά πολύ στο δήμο Χίου, αλλά ευτυχώς έως σήμερα δεν έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη δημόσια υγεία.

Πού θα εφαρμοστεί
Οι καθαρισμοί των δημόσιων χώρων τις τελευταίες μέρες έχουν μεταφερθεί στις παρυφές της πόλης. Πολυμελή κλιμάκια της Υπηρεσίας Πρασίνου, πλαισιωμένα από συμβασιούχους πενταμηνίτες εργάτες αποψιλώνουν τις νότιες και δυτικές περιοχές της Χίου.                                                                                                                         

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ