26.8.2014 15:44

Αρχίζει η επισκευή της πρώην χειρουργικής κλινικής

ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη ξεκινάνε με μεγάλη καθυστέρηση οι εργασίες ριζικής επισκευής του κτιρίου της παλιάς Χειρουργικής Κλινικής του Σκυλίτσειου νοσοκομείου, στους χώρους της οποίας θα μεταφερθεί η Παθολογική πτέρυγα μετά την ανακαίνιση. Ένα σημαντικό μέρος των καθυστερήσεων οφείλεται στην χρονοβόρα διαδικασία έκπτωσης του παλιού ανάδοχου, ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε στις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Η σύμβαση με το νέο ανάδοχο υπογράφηκε την Τρίτη 19 Αυγούστου και το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την παράδοση του ανακαινισμένου κτιρίου περίπου στο τέλος του χρόνου. Ο προϋπολογισμός του έργου που θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του νοσοκομείου ανέρχεται στις 300.000 ευρώ.

Οι εργασίες θα κατασκευαστούν σε τρείς φάσεις, στην πρώτη περίοδο έχουν ενταχθεί οι αντικαταστάσεις των υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

«Καταφέραμε να ξεκινήσουμε τις εργασίες  για να μεταφέρουμε την Παθολογική Κλινική. Αυτός ήταν ο μεγάλος μας στόχος, γιατί η Παθολογική είναι το χειρότερο κτίριο, η απαράδεκτη κατάσταση της προσβάλλει το νοσοκομείο και τους ασθενείς. Η ανάπλαση της θα αποτελέσει συνολική αναβάθμιση για το νοσοκομείο», δηλώνει  ο διοικητής Γιώργος Επιτροπάκης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ