13.6.2016 13:15

Άρχισαν οι αιτήσεις για τις δωρεάν διακοπές

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ

Τη δυνατότητα προσέλκυσης πελατών από τη μεγάλη δεξαμενή του κοινωνικού τουρισμού θα έχουν από σήμερα οι ξεονδόχοι και οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων στη Χίο, με την έναρξη των δηλώσεων για την ένταξη τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Αναλυτικά:
 
Oι  πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων των νησιών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λέρου και Κω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν  στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2015-2016  μπορούν από σήμερα να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, σε υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού για τη στήριξη του τουρισμού στους προορισμούς του Αιγαίου που δέχθηκαν πιέσεις το προηγούμενο διάστημα.
 
Είχε προηγηθεί  απόφαση της Αν. Υπουργού Εργασίας κας Ράνιας Αντωνοπούλου, σε συνεργασία με την Αν. Υπουργό Τουρισμού κα  Έλενα Κουντουρά, και τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, κα Μαρία Καραμεσίνη, με την οποία αυξήθηκε η επιδότηση των τουριστικών μονάδων των νησιών αυτών στο πρόγραμμα, προκειμένου να τονωθεί ο κοινωνικός και εσωτερικός τουρισμός και να στηριχθούν οι τοπικές κοινωνίες.
 
Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι του Προγράμματος- οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειές τους- που θα επιλέξουν για τις διακοπές τους τουριστικά καταλύματα στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω θα μπορούν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση να κάνουν διακοπές έως και 10 διανυκτερεύσεων, αντί για  5 που ισχύει για τους δικαιούχους που θα επιλέξουν άλλους προορισμούς.
 
Οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων έχουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και ένταξης τους στο Μητρώο καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, με  καταληκτική ημερομηνία στις 30 Νοεμβρίου 2016.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:
• Ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών µορφών και τάξεων (ξενοδοχεία κλασικού τύπου, τύπου επιπλωµένων διαµερισµάτων, παραδοσιακά καταλύµατα)
• Ενοικιαζόµενα δωµάτια/διαµερίσµατα τεσσάρων (4), τριών (3) και δύο (2) κλειδιών
• Τουριστικές επιπλωµένες κατοικίες-επαύλεις (αυτοεξυπηρετούµενα καταλύµατα)
• Οργανωµένες τουριστικές κατασκηνώσεις (camping)
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr
Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ