30.9.2013 14:30

Αργεί ακόμη η εκκαθάριση για την ΕΝΑ

ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Άλλο ένα μακροσκελές επεισόδιο στο σήριαλ της ΕΝΑ Χίου εκτυλίχθηκε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού συμβουλίου Β. Αιγαίου στη Μυτιλήνη.
Το θέμα συζητήθηκε ύστερα από αίτημα του περιφερειακού συμβούλου Β. Τεντόμα, παρουσία εκπροσώπου των εργαζομένων στην εταιρεία καθώς και των εκκαθαριστών της. Οι τελευταίοι, όπως γνωστοποιήθηκε ακόμη δεν έχουν ολοκληρώσει την εκκαθάριση της εταιρείας και πήραν παράταση μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη για να βάλουν τέλος σε κάτι που τους έχει ανατεθεί με απόφαση περιφερειακού συμβουλίου από τον Ιούλιο του 2011!
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο ορκωτός λογιστής αναφέρθηκε στα οικονομικά δεδομένα της Ε.Ν.Α.υποστηρίζοντας πως η εκκαθάριση συνεχίζεται.
Με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης θα έρθει το οριστικό λουκέτο της εταιρείας με τις ζημιές να αναλαμβάνουν κατά 61% η Περιφερειακή Ενότητα και τα υπόλοιπα ο Δήμος Χίου.

Άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους

Η εργασιακή σχέση με την οποία οι εργαζόμενοι θα είναι στην εταιρεία μέχρι το οριστικό κλείσιμο της,αποσαφηνίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.Οι εργαζόμενοι μέχρι το τέλος του χρόνου θα βρίσκονται σε άδεια άνευ αποδοχών. Αυτό  τους δίνει- κατά κάποιους- το δικαίωμα να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις μέσω των προγραμμάτων κινητικότητας που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Όπως υποστήριξε στον «π» ο αντιπεριφερειάρχηςΜ.Κράκαρης ήταν αδύνατο η ΕΝΑ με την προηγούμενη της μορφή να μετενσαρκωθεί στη Νέα Αναπτυξιακή Επιχείρηση της Περιφέρειας. «Μια αναπτυξιακή πλέον πρέπει να λειτουργεί με άλλες βάσεις, Να βγει στην ελεύθερη αγορά, να υλοποιεί και να εκμεταλλεύεται προγράμματα και χάρη σε αυτά να είναι βιώσιμη. Ο ρόλος της δεν είναι να κρέμεται από την εκάστοτε διοίκηση είτε αυτή είναι Δήμος είτε Περιφέρεια», είπε χαρακτηριστικά.
 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ