8.8.2016 14:15

Απτόητοι από την κρίση οι ζωόφιλοι της Χίου [ΒΙΝΤΕΟ]

ΔΕΝ «ΜΑΣΑΝΕ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Ανεπηρέαστοι από την οικονομική κρίση, αυτή που κατάφερε να ισοπεδώσει σχεδόν τους πάντες, φαίνεται ότι είναι οι Χιώτες. Παρά το γεγονός ότι το οικογενειακό ταμείο «δεν βγαίνει» δεκάδες συμπολίτες μας δεν διστάζουν είτε να αγοράσουν νέα ζωάκια είτε να υιοθετήσουν κάποια από αυτά που εγκαταλείφθηκαν από ασυνείδητους ιδιοκτήτες.

Μπορεί πλέον πολλοί να αρκούνται μόνο στα απαραίτητα είδη περιποίησης και διατροφής όμως υπάρχουν και αυτοί  που σύμφωνα με τον Β. Μαδωνή από το pet shop «Κιβωτός» «παραμένουν ζωόφιλοι και δεν πτοούνται από καμία κρίση».

Τρόπος υπάρχει αρκεί να θέλεις και την εναλλακτική λύση, μας την έδωσε ο Βασίλης, ο οποίος όπως είπε στην κάμερα του «π» , «υπάρχουν και ζωάκια που δε χρειάζεται να έχεις μεγάλο budget για να τα αποκτήσεις όπως τα κουνελάκια μίνι, τα χαμστεράκια, τα ψάρια του ενιδρύου ακόμη και τα γνωστά σε όλους πλέον τσιντσιλά».

Είναι αρκετά διαδεδομένο πια ότι η αλυσίδα καταστημάτων «Κιβωτός» συνεργάζεται με την «Κιβωτό του Θοδωρή» και μέσω αυτής τους της συνεργασίας έχουν βρει σπίτι πολλά αδέσποτα σκυλιά. «Ο κόσμος ανταποκρίνεται άμεσα στα δωρεάν κουταβάκια που χαρίζονται, και εμείς το βοηθάμε να προχωρήσει όσο περισσότερο μπορούμε» τόνισε ο Βασίλης Μαδωνής.

Οι ασυνείδητοι της υπόθεσης

Το πρόβλημα όμως δεν μπορεί να λυθεί με αυτόν τρόπο αφού σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Βιβή Ποταμούση, τον τελευταίο χρόνο έχουν αυξηθεί κατά πολύ τα αδέσποτα καθώς οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να τα φροντίζουν λόγο της οικονομικής κρίσης. Οι ασυνείδητοι  δημότες λοιπόν μόλις τα βρουν σκούρα αφήνουν τα κουτάβια τους  στο δρόμο ή συχνά έξω από τους κάδους προκειμένου να βρεθεί κάποιος και να τα πάρει.

Ίσως τελικά να μη φταίει η κρίση αλλά η έλλειψη των κατάλληλων γνώσεων

 Αν και γίνονται πολλές προσπάθειες από την πλευρά του Δήμου Χίου η έλλειψη γνώσης  της νομοθεσίας από τους πολίτες υπάρχει, και μάλιστα αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην κατάσταση που επικρατεί. «Προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο από την πλευρά μας αλλά δεν μπορούν να το κατανοήσουν και συνεχίζουν να συμπεριφέρονται ανεύθυνα» δήλωσε στον «π» η Β. Ποταμούση και συμπλήρωσε «κάθε χρόνο ο Δήμος σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σύλλογο δαπανούν 14.000 ευρώ προκειμένου να στειρωθούν και να εμβολιαστούν τα  αδέσποτα σκυλάκια. Σε λίγο καιρό θα ενημερώσουμε τους ιδιοκτήτες ότι θα πρέπει όλα τα σκυλάκια να δηλώνονται»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ