Κοινωνία

29/7/16 15:28

τελ. ενημ.: 29/7/16 15:30

Α.Π.Θ.: «43.431 καμένα στρέμματα ο απολογισμός της πυρκαγιάς στη νότια Χίο»

Στην πλήρη αποτύπωση των καμένων εκτάσεων της νότιας Χίου προχώρησε το εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι δύο φορείς μέσω του Εθνικού Παρατηρητηρίου Δασικών Πυρκαγιών (ΕΠαΔαΠ), το οποίο έχει ξεκινήσει ήδη να λειτουργεί πιλοτικά, αποτύπωσαν στις 27 Ιουλίου τα αποτελέσματα της πυρκαγιάς της προηγούμενης Δευτέρας.

Από τη χαρτογράφηση προέκυψε ότι κάηκαν 43.431 στρέμματα δασικών, αγροτικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων.

Το ΕπαΔαΠ

Μία βασική υπηρεσία του ΕπαΔαΠ είναι αυτή της άμεσης χαρτογράφησης καμένων εκτάσεων (NOFFi-OBAM) η οποία χρησιμοποιεί δορυφορικά δεδομένα και αξιοποιεί σύγχρονες τεχνικές ανάλυσης εικόνας. Η συγκεκριμένη υπηρεσία αξιοποιεί κυρίως δορυφορικά δεδομένα Sentinel-2 και Landsat 8 OLI, καθώς στοχεύει στην αποτύπωση καμένων εκτάσεων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την κατάσβεση της πυρκαγιάς και με την μεγαλύτερη δυνατή λεπτομέρεια και ακρίβεια.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση