20.8.2015 9:54

Απραξία της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΧΙΟΥ

Διαπιστώσεις για το μεταναστευτικό που συντείνουν στην αδυναμία της κυβέρνησης να χειριστεί το ζήτημα χωρίς παράλληλα όμως να προτείνει λύσεις ή προτάσεις για την αντιμετώπιση του σε τοπικό επίπεδο καταθέτει η ΝΟΔΕ Χίου, με ανακοίνωση της.

 

Η ανακοίνωση:

 

«Μια αμήχανη και έκπληκτη κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει, έστω και στοιχειωδώς,  το κατακλυσμικό πρόβλημα του μεταναστευτικού, ενώ μήνες τώρα -όλοι πλην της κυβέρνησης- προέβλεπαν τις εξελίξεις.

Το γεγονός ότι το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σύνθετο, πολύπλοκο και δραματικό δεν είναι άλλοθι για  την εγκληματική απραξία επτά μηνών.

Το μεταναστευτικό είναι ζήτημα σεβασμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και ασφάλειας. Και οι δυο διαστάσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Έχει, επίσης, τόσο εξωτερική – διεθνή όσο και εσωτερική διάσταση. Η κυβερνητική απραξία σημειώθηκε και στις δυο .

Ειδικά για τη διεθνή  πτυχή του μεταναστευτικού, η Ελλάδα αυτούς τους κρίσιμους επτά μήνες όφειλε να έχει δώσει καθημερινό και διαρκή αγώνα σε τέσσερα τουλάχιστον μέτωπα.

Α. Την μέχρις τελευταίου ευρώ αξιοποίηση των διαθέσιμων  σχετικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων και κονδυλίων.

Β. Την οικοδόμηση στέρεων ενδοευρωπαϊκών συμμαχιών, ιδίως με τις μεσογειακές  χώρες  της ΕΕ, ώστε να εξασφαλισθεί η μέγιστη  δυνατή  διπλωματική και πολιτική στήριξη και προώθηση των ελληνικών θέσεων.

Γ. Την άσκηση κάθε δυνατής πίεσης προς την Τουρκία που ενώ είναι το κατ’ εξοχήν σημείο εκκίνησης μεταναστών προς την χώρα μας, δεν δείχνει καμία διάθεση να συνεργαστεί ουσιαστικά τόσο με την Ελλάδα όσο και με την ΕΕ.

Δ. Την  συνεχή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση διεθνών οργανισμών και της διεθνούς κοινότητας για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που στην ουσία του είναι διεθνές.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε».

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ