13.2.2014 16:00

Αποτιμάται θετικά

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Θετικά αποτιμά ο Δήμος Χίου τις δράσεις της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής με βάση τον απολογισμό της τουριστικής περιόδου 2013 που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Επιτροπή από το Τελωνείο Χίου, ο αριθμός των αφιχθέντων επισκεπτών έφθασε τις 59.687 αφίξεις και συγκριτικά με τις 29.983 αφίξεις του 2012, σημείωσε αύξηση 99,1%. Από τα στοιχεία του Αεροδρομίου «ΟΜΗΡΟΣ», οι επισκέπτες - μέσω charter - έφθασαν τoυς 8.830 και, σε σύγκριση με τις 8.420 αφίξεις του 2012, σημειώνεται αύξηση 4,9%.

Στη συνεδρίαση αποφασίσθηκε επίσης η παρουσίαση των αποκριάτικων εθίμων της Χίου στα Αλάτσατα στις 15 Φεβρουαρίου 2014 ενώ συζητήθηκε και η πρόταση δημιουργίας ηλεκτρονικής φόρμας στο site του Δήμου, με σκοπό την αποτύπωση της γνώμης των επισκεπτών για την παροχή υπηρεσιών από τους ντόπιους επαγγελματίες.

Τέλος αποφασίστηκε η συνέχιση της πρωτοβουλίας «Απλωταριά εν δράσει» - που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο 2013 με δρώμενα, χορευτικά, κατασκευές, μουσική στην αγορά της πόλης μας - για την περίοδο της Αποκριάς.

Στο κύριο ζήτημα της προσέλκυσης ενδιαφέροντος από Ευρώπη και Τουρκία αποφασίστηκε η πρόσκληση διαμορφωτών γνώμης -προκειμένου να προβάλλουν τη μοναδικότητα του νησιού μας – κι αποφασίσθηκε η συνδρομή εξειδικευμένου συμβούλου για τη στόχευση σε νέα αγορά. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ