20.4.2020 21:53

Αποσυμφόρηση της ΒΙ.ΑΛ. ζητά άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου

«Αντί λοιπόν να , πανηγυρίζουν για την ανύπαρκτη αποσυμφόρηση, με τον Κ.Μηταράκη να έχει δηλώσει το αμίμητο ότι θα μεταφέρει,10 χιλιάδες πρόσφυγες από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στην ενδοχώρα το 1ο τρίμηνο του 2020 και ενημερωτικά μόλις 1805 μετάφερε, ας φανούν υπεύθυνοι πριν γίνουν απλοί θεατές σε τραγικές εξελίξεις.

Δεν είναι όλα επικοινωνία, δηλώσεις με ύφος 100 καρδινάλιων και σώου για τις κάμερες, αλλά στην πραγματικότητα όλα μπάχαλο» επισημαίνει η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου.

Η ανακοίνωση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου: 

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, εδώ και 9 μήνες αντί να αποσυμφορήσει τα νησιά μας ,κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα μας, όπως και της τοπικής κοινωνίας, κατάφερε να δημιουργήσει το απόλυτο χάος. Εγκλώβισε στην ΒΙΑΛ, σχεδόν 6000 ανθρώπους,-πενταπλάσιος αριθμός της αρχικής χωρητικότητας της, στοιβαγμένους μαζί με τους εργαζόμενους ,σε πανάθλιες συνθήκες και σκορπισμένους στα γύρω χωράφια. Σε όλα αυτά προστέθηκε και η ανασφάλεια που δημιουργείται στους εγκλωβισμένους ανθρώπους, από την πανδημία του κορωνοιού

Τα περιστατικά του Μ. Σαββάτου με κάψιμο οικίσκων ,σκηνών και αυτοκινήτων ,είναι απολύτως συνδεδεμένα με όλα αυτά. Από την μία ο εγκλωβισμός και από την άλλη ο φόβος. Ο Φόβος που δημιουργήθηκε από τον θάνατο μιας άτυχης Ιρανής, η οποία αν και αρνητική στο ιό ,πέθανε αβοήθητη μέσα στην ΒΙΑΛ, με ότι μπορεί να προκαλέσει αυτό στους άλλους πρόσφυγες-μετανάστες που βιώνουν την πλήρη εγκατάλειψη, την ανεπαρκή ιατρική περίθαλψη και την εκδικητικότητα της κυβέρνησης. Για εμάς καμία ζωή δεν έχει μεγαλύτερη ή μικρότερη αξία από μία άλλη.

Η Κυβέρνηση είναι ολοφάνερο, έχει αποτύχει οικτρά και στο θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Αντί λοιπόν να , πανηγυρίζουν για την ανύπαρκτη αποσυμφόρηση, με τον Κ.Μηταράκη να έχει δηλώσει το αμίμητο ότι θα μεταφέρει,10 χιλιάδες πρόσφυγες από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στην ενδοχώρα το 1ο τρίμηνο του 2020 και ενημερωτικά μόλις 1805 μετάφερε, ας φανούν υπεύθυνοι πριν γίνουν απλοί θεατές σε τραγικές εξελίξεις.

Δεν είναι όλα επικοινωνία, δηλώσεις με ύφος 100 καρδινάλιων και σώου για τις κάμερες, αλλά στην πραγματικότητα όλα μπάχαλο.

Ως ΣΥΡΙΖΑ , το έχουμε πει επανειλημμένα: «ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΡΑ» ,με πρώτη προτεραιότητα ,στις ευπαθείς ομάδες, και άμεση μεταφορά τους σε δομές στην ενδοχώρα. Μόνο έτσι θα διασφαλιστεί η αξιοπρεπής διαβίωση των προσφύγων και η ανακούφιση των τοπικών κοινωνιών.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ