8.2.2017 15:04

Απορρίπτει το Καμπί κι εξετάζει το «18» το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

ΣΤΗ ΧΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤ. ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ

Εξελίξεις σε τοπικό επίπεδο δρομολόγησε η άρνηση της ΑΣΔΕΝ να παραχωρήσει το στρατόπεδο στην περιοχή Καμπί με σκοπό τη δημιουργία νέου hotspot. Μη έχοντας άλλη λύση και με δεδομένη την άρνηση του Δήμου να παραχωρήσει την περιοχή του πρώην σκουπιδότοπου της πόλης, το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στρέφεται στην πρόταση που από καιρό έχει καταθέσει ο αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης για αξιοποίηση δημόσιας έκτασης στην περιοχή του «18» στο Αίπος.

Την πρόθεση του Υπουργείου επιβεβαιώνει και η αυριανή επίσκεψη κλιμακίου της Τεχνικής του Υπηρεσίας που θα διενεργήσει αυτοψία στον χώρο που έχει υποδείξει η Περιφέρεια προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλλήλοτητά του.

Η πρόταση Κάρμαντζη

Αναφερόμενος στην πρόταση που είχε καταθέσει κι ενώπιον του ίδιου του Πρωθυπουργού ο Στ. Κάρμαντζης εξήγησε ότι πρόκειται για δημόσια έκταση συνολικής επιφάνειας 120 στρεμμάτων, δηλαδή περίπου 4 φορές μεγαλύτερη από αυτή της ΒΙ.ΑΛ.. Όπως εξήγησε στον «π», η δημιουργία νέας δομής προϋποθέτει τόσο την απομάκρυνση των μεταναστών από τη ΒΙ.ΑΛ. όσο και η άμεση διακοπή λειτουργίας του καταυλισμού της Σούδας που αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους εδώ και περίπου έναν χρόνο.

Και κέντρο κράτησης

Για πρώτη φορά μάλιστα ο Χιώτης αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε και σε κέντρο κράτησης λέγοντας ότι η τοποθεσία ευνοεί τη δημιουργία κέντρου κράτησης παραβατικών μεταναστών εντός του νέου hotspot κάτι που αναμένεται να επιλύσει το ζήτημα της ανυπαρξίας χώρου περιορισμού για πρόσφυγες και μετανάστες που παραβατούν μέχρι την απέλασή τους.

Να σημειωθεί ότι όπως έχει δηλώσει ήδη ο Γιάννης Μουζάλας υπάρχουν διαθέσιμα από ευρωπαϊκά κονδύλια δεκάδες εκ. ευρώ, κάτι όμως που θα αποδώσει στη νέα δομή περισσότερο μόνιμα χαρακτηριστικά τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ