20.11.2012 14:07

Αν απολυθούν οι διοικητικοί θα παραιτηθούν οι πρυτάνεις

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Το δρόμο που χάραξαν οι δήμαρχοι της χώρας φαίνεται πως ακολουθούν οι Πρυτάνεις που αποφάσισαν κατά τη συνεδρίαση της Συνόδου τη Δευτέρα να παραιτηθούν, αν προχωρήσει το υπουργείο σε απολύσεις διοικητικού προσωπικού εφαρμόζοντας την εφεδρεία.
Οι  Πρυτανικές Αρχές δηλώνουν έτοιμες να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Υπουργού Παιδείας και του Πρωθυπουργού της χώρας, υπερασπιζόμενες το δημόσιο αγαθό της Παιδείας σε εποχή κρίσης και αρνούμενες να συναινέσουν στην περαιτέρω διάλυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου, επισημαίνεται σε  απόφαση της έκτακτης Συνόδου των Πρυτάνεων που  ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας  στο Λαύριο. Παράλληλα οι Πρυτάνεις  τονίζουν ότι:
Α. Η παραμονή των συγκεκριμένων  υπαλλήλων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση της λειτουργίας των Πανεπιστημίων.
Β. Oι κρίσιμες διατάξεις του ν. 4093/12, υποπαράγραφοι Ζ2Ζ4 «Διαθεσιμότητα» και «Κατάργηση ειδικοτήτων και θέσεων» αντίκεινται προδήλως στο ισχύον Σύνταγμά μας,
Γ. Παραβλέπεται σκοπίμως, ότι το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου το οποίο θίγεται με τις διατάξεις αυτές και οδηγείται σε απόλυση (μετά από τουλάχιστον μία δεκαετία υπηρεσίας σε κρίσιμες θέσεις των Πανεπιστημίων), έχει προσληφθεί με «διαδικασίες επιλογής που περιβάλλονται με αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας» υπό την εποπτεία και πιστοποίηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου ΑΣΕΠ ή με δικαστικές αποφάσεις.
Πηγή: ΤΟ ΘΕΜΑ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ