12.9.2016 17:09

Απολογισμός της αστυνομικής δράσης στη Χίο

21 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ, 170 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ 106 ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας στους Χιώτες, δίνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι αποτελεί τον μόνο φορέα που μπορεί να προχωρήσει σε συλλήψεις και προσαγωγές των μεταναστών που παραβατούν, επιχειρεί μέσα από ανακοίνωσή της η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, δημοσιοποιώντας τη δράση της από τις αρχές Αυγούστου μέχρι σήμερα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα οργανώθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις, στις οποίες συμμετείχαν αστυνομικοί, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, του Αστυνομικού Τμήματος Χίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χίου και της Ο.Π.Κ.Ε. (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου, εστιάζοντας στις περιοχές, Χαλκειός, Ζυφιάς, Βασιλειώνικο, Βερβεράτο, Δαφνώνας, Βαβύλοι και στην πόλη της Χίου.

Συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα, εκ των οποίων 4 ημεδαποί και 17 αλλοδαποί, για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν 170 προσαγωγές ατόμων σε αστυνομικές υπηρεσίες.

Εξιχνιάστηκαν, 4περιπτώσεις κλοπών και 1 υπόθεση απάτης.

Επιπρόσθετα, με μέριμνα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου, μεταφέρθηκαν σε Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.) της χώρας, συνολικά 106 άτομα, υπήκοοι Τρίτων Χωρών.

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ