27.11.2014 11:44

«Απολογισμός Θερινού Σχολείου ΤΝΕΥ STT CAMP 2014»

ΣΤΙΣ 18.30 ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Σήμερα στις 18:30 στο Αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης στη Χίο διοργανώνεται ημερίδα με θέμα «Απολογισμός Θερινού Σχολείου ΤΝΕΥ STTCAMP 2014» από το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι υλοποιηθείσες δράσεις και τα αποτελέσματα του Θερινού Σχολείου με τίτλο ‘STTCAMP 2014. Shipping, TransportationandTrade. CurrentAdvancesandMarketPerspectivesforWorldShippingLeaders που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 15/7/2014 – 4/8/2014, στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΘΕΡΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» και σε συνεργασία με τη Σχολή Μεταφορών και Επικοινωνιών του ShanghaiMaritimeUniversity, του μεγαλύτερου ναυτιλιακού Πανεπιστημίου της Κίνας, με το οποίο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει υπογράψει Πρωτόκολλο Συνεργασίας.

Το Διεθνές Θερινό Σχολείο, προσέφερε προηγμένη γνώση για την κατανόηση των ραγδαίων αλλαγών στη δομή των αγορών της ναυτιλίας και των μεταφορών και των δυνάμεων που τις κατευθύνουν και καλύτερη κατανόηση των στρατηγικών που εφαρμόζουν οι ηγέτες της παγκόσμιας ναυτιλίας. Περιελάμβανε τρεις Θεματικές Ενότητες: α) Παγκόσμιες Ναυτιλιακές Αγορές και Λήψη Οικονομικών Αποφάσεων, β) Τεχνολογίες και Εργαλεία Σχεδιασμού για τη Ναυτιλία και τις Μεταφορές, γ) Ναυτιλιακή Πολιτική, Διοίκηση Πλοίων και Λιμένων. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρακολούθησαν 21 φοιτητές και φοιτήτριες και 3 Καθηγητές/τριες από τη Σχολή Μεταφορών και Επικοινωνιών του ShanghaiMaritimeUniversity, καθώς και επαγγελματίες από την Ιταλία και την Αγγλία, υποψήφιοι διδάκτορες από τη Φιλανδία και το Βέλγιο και προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος.

Στο πλαίσιο των δράσεων του Θερινού Σχολείου και με σκοπό τη γνωριμία των ξένων συμμετεχόντων με τη ναυτική παράδοση και το φυσικό κάλλος της Χίου πραγματοποιήθηκαν επίσης εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Ναυτικό Μουσείο (18/7/2014), και στα Νοτιόχωρα της Χίου (21/7/2014). Το Θερινό Σχολείο εμπλουτίστηκε με την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων στο Ναυτικό Μουσείο Οινουσσών και τη Σχολή Εμποροπλοιάρχων Οινουσσών με χορηγία του Παγχιακού Ιδρύματος Υποτροφιών ΙΩΑΝΝΟΥ Δ. ΠΑΤΕΡΑ (20/7/2014) και στη Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας και Παράδοσης ‘’ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ’’ όπου οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες φιλοξενήθηκαν από το Ίδρυμα στη διήμερη επίσκεψή τους στα Καρδάμυλα (26-27/7/2014).

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για τη χιακή κοινωνία. Περισσότερες πληροφορίες για αυτήν καθώς και για τα Θερινά Σχολεία του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών παρέχονται στο τηλέφωνο 22710-35212 (κ. Α. Αθανασίου).

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ