1.7.2013 11:51

Απολογισμός δράσεων για το Κέντρο Πρόληψης Χίου

Το Κέντρο Πρόληψης Χίου ενημερώνει ότι το διάστημα Ιανουάριος – Ιούνιος 2013, υλοποιήθηκαν μεταξύ άλλων οι ακόλουθες δράσεις:

      Εκπαιδευτικοί
-         σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων, υλοποιήθηκε βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων  Πρωτοβάθμιας και Νηπιαγωγούς, με θέμα: «Σχέσεις στην ομάδα- τάξη. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού». Το σεμινάριο υλοποίησαν τα στελέχη του Κέντρου, Μαρίνα Κυριάκου και Στράτος Τσουκάρης.
-         σεμινάριο σε δασκάλους του 1ου Δημοτικού Βροντάδου, με θέμα «Επίλυση Σύγκρουσης». Το σεμινάριο πραγματοποίησε το στέλεχος, Ελένη Κοτσάτου.
-         σε συνεργασία με τον Αχιλλέα Ρούσσο, Υπεύθυνο της Μονάδας «Ίκαρος» του ΚΕΘΕΑ, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης στο σύλλογο διδασκόντων του ΟΑΕΔ Χίου, με τη συμμετοχή των στελεχών του Κέντρου, Γιώργου Ψαρούδη και Σ. Τσουκάρη.

      Μαθητές
-διεξήχθησαν 10 συναντήσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης σε μαθητές τμημάτων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Χίου, με θεματολογία σχετική με τις εξαρτήσεις, την πρόληψη και το σχολικό εκφοβισμό. Τι βραχείες παρεμβάσεις υλοποίησαν όλα τα στελέχη.

      Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
   -πραγματοποιήθηκαν 7 παρεμβάσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης για τις εξαρτήσεις και την πρόληψή τους σε σπουδαστές της Σχολής Μηχανικών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Χίου.Τς παρεμβάσεις υλοποίησαν όλα τα στελέχη.

      Στρατός
-διεξήχθη ο 2ος κύκλος σεμιναρίου σε στελέχη στρατιωτικών μονάδων που είχαν ήδη παρακολουθήσει έναν κύκλο το 2012, με θεματολογία σχετική με την εμβάθυνση στην προσέγγιση στρατιωτικών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Τον κύκλο του σεμιναρίου διοργάνωσαν και υλοποίησαν οι Γ. Ψαρούδης και Σ. Τσουκάρης.
-υλοποιήθηκε νέα ομάδα στελεχών στρατού, σε συνεργασία με την 96ΑΔΤΕ, με θέματα που αφορούν στη χρήση ουσιών και στη φιλοσοφία της πρόληψης των εξαρτήσεων. Συντονιστής της ομάδας ήταν ο Γ. Ψαρούδης.

      Γονείς
-διεξήχθησαν δύο ομάδες  γονέων, μία στην Καλλιμασιά με γονείς μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου και μία στο 11ο Δημοτικό. Συντονιστές των ομάδων ήταν οι Ε. Κοτσάτου, Μ. Κυριάκου και Σ. Τσουκάρης.
-ομιλία στο Σύλλογο Γονέων Γυμνασίου Καλαμωτής, με θέμα: «Γονείς και Πρόληψη», την οποία υλοποίησε η Ε. Κοτσάτου.

      Ευρύτερη Κοινότητα
-διεξήχθη ομιλία, στα πλαίσια Ημερίδας που διοργάνωσε το αθλητικό σωματείο «ΝΗΡΕΑΣ» Καρδαμύλων «Ο Αθλητισμός είναι ζωή. Τα ναρκωτικά η άρνησή της». Η ομιλία είχε τίτλο: «Ουσιοεξάρτηση και ο ρόλος της πρόληψης» και ομιλήτρια ήταν η Μ. Κυριάκου.
-συνεντεύξεις και άρθρα σε τοπικά ΜΜΕ.
-συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ.

      Ατομικές συναντήσεις
-πραγματοποιήθηκαν ατομικές συναντήσεις με άτομα που κάνουν χρήση ουσιών ή εμφανίζουν άλλες μορφές εξαρτήσεων και τις οικογένειές τους και με άτομα με άλλου είδους ψυχοκοινωνικά προβλήματα, τα οποία ζήτησαν βοήθεια.

Το Κέντρο Πρόληψης Χίου, ως θεσμοθετημένος φορέας Πρωτογενούς Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας, συνεργάζεται με πρόσωπα και φορείς της Χίου για την κάλυψη αναγκών συγκεκριμένων περιστατικών, με υπευθυνότητα και λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές ανάγκες και τις ευρύτερες κοινωνικές εξελίξεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ