7.10.2013 14:26

Απολαυστικό

ΤΟ 8ο ΙΑΤΡΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ

Δικαίωσε απόλυτα τον τίτλο του «Ιατροφιλοσοφικού» το συνέδριο που οργάνωσε το Σαββάτο στο Ομήρειο η Ελληνική Εταιρία Παιδικής και Νεανικής Γυναικολογίας, με τη συνεργασία πολλών άλλων φορέων.
Ήταν ίσως το καλύτερο συνέδριο του είδους που έχει φιλοξενηθεί στη Χίο, με ευρηματική παρουσίαση των ιατρικών θεμάτων και γλαφυρή φιλοσοφική προσέγγιση των σχέσεων και των πρακτικών εφαρμογών των θεμάτων στην υγεία, την οικογένεια και την εκπαίδευση, που επεξεργάστηκαν και παρουσίασαν οι εισηγητές.
Το αποκορύφωμα, εκτός από τις επιστημονικές πληροφορίες που έδωσαν με απλό και ευχάριστο λόγο, ήταν η μεθόδευση της παρουσίασης,  που αντίθετα με άλλες ημερίδες κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών από την αρχή έως το τέλος της ημερίδας.

Οι μαθήτριες

Η πρώτη διαδικασία που κρατούσε σε εγρήγορση το κοινό, ήταν ο διαρκής διάλογος των εισηγητών με μαθήτριες, που  κατεύθυναν τις συζητήσεις με προσυνενοημένα αλλά και αυθόρμητα ερωτήματα δικαιολογώντας απόλυτα τον τίτλο του για τους «Μαθητές του σήμερα στην Ελλάδα του αύριο».                                   Μαζί με τις εύστοχες παρεμβάσεις του κοινού δημιουργήθηκε μια παραγωγικότατη ατμόσφαιρα που οδήγησε στην διαμόρφωση μιας αποδοτικής διαδικασίας με πνεύμα, αμεσότητα και πολύ χιούμορ, χωρίς να απεμπολείται η επιστημονικότητα του κάθε θέματος.

Η χορογραφία

Το δεύτερο σημείο που χρωμάτισε την διαδικασία ήταν η εκπληκτικά ατμοσφαιρική χορογραφία μπαλέτου ενός σόλο από το γνωστό κλασσικό έργο “Δον Κιχώτης”, που παρουσίασε στο ψυχαγωγικό διάλλειμα η επαγγελματίας χορεύτρια μπαλέτου στην Ελλάδα και το εξωτερικό Δάφνη Μαρή.
Ανάμεσα στην πρωινή και απογευματινή παρουσίαση μεσολάβησε η ξενάγηση στο ιατρικό Μουσείο.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ