30.1.2013 12:04

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εντόπισαν άστεγο που ζούσε τρώγοντας σκυλοτροφές! (ΦΩΤΟ)

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΛΕΜΟΝΙΑΣ, ΜΕ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΥ

Στο γηροκομείο της Λεμονιάς στα Θυμιανά βρήκε τη στέγη και την θαλπωρή που του έλειπαν ο 35χρονος Έλληνας άστεγος νεόπτωχος που τρεφόταν με σκυλοτροφές και φωτιζόταν με κερί στο άθλιο υπόγειο εγκαταλειμμένης νεοκλασσικής οικίας στην οδό Θεοπόμπου αρ. 5 στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, που είχε βρεί καταφύγιο από τότε που εγκατάλειψε τον Οίκο Αγάπης στο Νεχώρι.

Σανίδα σωτηρίας για το νεαρό αποδείχθηκε η παρατηρητικότητα του προέδρου του τοπικού συμβουλίου της δημοτικής ενότητας Χίου  Πέτρου Περρίκου, που παραξενεύτηκε από το φώς που τρεμόπαιζε στο υπόγειο του  εγκαταλειμμένου σπιτιού.

Στην αρχή δεν υποψιάστηκε τίποτα, αλλά όταν είδε ότι το φαινόμενο συνεχιζόταν αποφάσισε  να επέμβει. Με τη συνοδεία της αστυνομίας μπήκαν στο σπίτι και αυτό που αντίκρισαν τους άφησε άφωνους. Ο νεαρός ήταν σε οικτρή κατάσταση, δεν είχε καλή επαφή με το περιβάλλον και αφού τον περιποιήθηκαν αποφάσισαν να  τον μεταφέρουν όσο το δυνατόν συντομότερα σε ένα χώρο φιλοξενίας και στη συνέχεια να  ενημερώσουν τους οικείους του στην Αθήνα.

Δύο μέρες αργότερα με τη συνοδεία της Ασφάλειας και κοινωνικής λειτουργού του δήμου τον μετέφεραν στο γηροκομείο της Λεμονιάς, όπου ζει πλέον με ανθρώπινες συνθήκες.

Η οικογένεια του προσπάθησε να τον πείσει να επιστρέψει στο σπίτι τους, αλλά αυτός προτίμησε να παραμείνει στη Χίο λέγοντας ότι τώρα περνάει καλά και δεν θέλει να επιστρέψει στον χώρο που τον πληγώνει.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ