16.4.2013 13:05

Αποκλείστηκαν από μποφόρ και απεργία

Στο λιμάνι του Πειραιά παραμένουν αποκλεισμένοι οι 45 μαθητές και 4 συνοδοί εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Χίου. Η επιστροφή από την εκπαιδευτική εκδρομή τους επεφύλαξε ταλαιπωρία, καθώς όταν επιχείρησαν να επιβιβαστούν στο «Νήσος Χίος» το πλήρωμα τους το απαγόρευσε, με την αιτιολογία ότι το χθεσινό δρομολόγιο δεν θα εκτελεστεί, λόγω απαγορευτικού, ενώ από σήμερα στις 06.00 τα πλοία δένουν στα λιμάνια απ’ την απεργιακή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί επέκτειναν, υποχρεωτικά, για δυο βραδιές την εκδρομή τους, με ό,τι κόστος συνεπάγονταν αυτή η απόφαση.

Για το θέμα ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, ο οποίος ήρθε σε επαφή με την πλοιοκτήτρια εταιρεία και συμφωνήθηκε τουλάχιστον να επιτραπεί στους εκδρομείς να διανυκτερεύσουν στις καμπίνες τους και να αποσοβηθεί το κόστος του ξενοδοχείου. Μια λύση που απέτρεψε από το να τους κοστίσει η εκδρομή ο κούκος αηδόνι, έστω κι αν έχασαν δυο ημέρες μαθήματος.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ