25.6.2015 16:48

Αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών με τηλεδιάσκεψη

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΑ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΨΑΡΑ

Ομιλία με θέμα «Μαθησιακές δυσκολίες-αποκατάσταση μέσω υπολογιστή/τηλεδιάσκεψης» πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη στα Ψαρά από το κλιμάκιο της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας και το Ιατροπαιδαγωγικό τμήμα του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου.

 Η ομιλήτρια Σ.Κώττη αναφέρθηκε αρχικά στις ενδείξεις των μαθησιακών δυσκολιών και  στους άλλους παράγοντες που επιβαρύνουν την εικόνα των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες. Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης, καθώς και στον καθοριστικό ρόλο της συνεργασίας γονέων, εκπαιδευτικών και ειδικών.

Τέλος έγινε αναλυτική παρουσίαση της μεθόδου αποκατάστασης μέσω υπολογιστή/τηλεδιάσκεψης και των ευεργετικών αποτελεσμάτων της στα παιδιά και τους εφήβους. Οι παρευρισκόμενοι διατύπωσαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και σχόλια και πραγματοποιήθηκε συζήτηση στην οποία συμμετείχαν όλοι.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ