12.9.2012 8:44

Απογοήτευση για την απομάκρυνση Καστόρη

>> ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΧΙΩΤΗ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΤΟΥ ΤΟ «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ» ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

 
Τόσοι και τόσοι οι πλοίαρχοι που πέρασαν από τη γραμμή Πειραιά – Χίο- Μυτιλήνη. Πότε κανείς δεν κατάφερε να διαμορφώσει τέτοια σχέση εμπιστοσύνης όπως ο Χιώτης πλοίαρχος του «Νήσος Χίος» Μάριος Καστόρης, με το δύσκολο επιβατικό κοινό.
Όλοι μιλούν για την ευγένεια του, την προθυμία του, αλλά και την ανθρωπιά του να αντιμετωπίσει κάθε πρόβλημα και κάθε κατάσταση όσο δύσκολη κι αν ήταν.
Γι’ αυτό και η απομάκρυνσή του από το «Νήσος Χίος» και η τοποθέτησή του με απόφαση της εταιρίας H.S.W. σε άλλο πλοίο, εύλογα προκάλεσε την απογοήτευση του επιβατικού κοινού αλλά και των επαγγελματιών που συνεργάζονταν με την εταιρία.
Ο Μάριος Καστόρης συνδύαζε χαρακτηριστικά που δύσκολα συναντάς σε καπετάνιο της ακτοπλοϊας. Συνήθως φορτωμένοι με άγχος και νεύρα, απόμακροι και συγκρατημένοι, οι πλοίαρχοι της ακτοπλοϊας ναι μεν τα παν καλά με το τιμόνι, όχι όμως και με τις απαραίτητες σχέσεις εμπιστοσύνης που απαιτούν οι επιβάτες, ακόμη και με τις δημόσιες σχέσεις που τις θεωρούν κάτι ξένο.
Ο Καστόρης δεν είχε τίποτα από τα παραπάνω. Κι αν είχε, δεν το έδειχνε. Πρόθυμα θα εξυπηρετούσε τον οποιοδήποτε, θα έβρισκε λύση σε πολύπλοκα αιτήματα της τελευταίας στιγμής, προκειμένου είτε ο οδηγός του φορτηγού, είτε ο απλός επιβάτης να μείνουν ικανοποιημένοι.
Άγνωστο αν η HSW έχει λάβει τις οριστικές αποφάσεις της σχετικά με το μέλλον του Χιώτη πλοίαρχου.
Ευχή όλων πάντως είναι σύντομα να ξαναβρεθεί στο Χιώτικο μόλο, μέσα στο «Νήσος Χίος» και να «αγκαλιάσει» και πάλι τους δικούς του επιβάτες. Αυτούς που με τον τρόπο του είχε κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ