4.7.2012 11:46

Αποφασισμένη η Περιφέρεια να επιβάλλει την τάξη

ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ

 
Τέλος στην ασυδοσία πολλών κτηνοτρόφων, που συχνά προκαλεί έντονες διαμαρτυρίες του κόσμου, επιχειρεί να βάλει η Περιφέρεια Β. Αιγαίου επιβάλλοντας κυρώσεις που ξεκινούν από μεγάλα πρόστιμα και να φτάνουν έως και τη διακοπή της λειτουργίας τους .Μετά από καταγγελίες για παράνομες δραστηριότητες πολλών κτηνοτρόφων με εντολή του Περιφερειάρχη Ν. Γιακαλή, η  Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου γνωστοποιεί ότι οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις όλων των κατηγοριών που λειτουργούν χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες, πρέπει να νομιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις τους, υποβάλλοντας  αιτήσεις αδειοδότησης και όλα τα απαιτούμενα έγγραφα. Η διάταξη αφορά και όσες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις λειτουργούν με παλιές άδειες Νομάρχη, ή έχουν αυξήσει την δυναμικότητα τους, ή έχουν προμηθευτεί αrμεκτήρια χωρίς να έχουν δηλώσει και νομιμοποιήσει αυτές τις πράξεις τους.
Ο Ν. Γιακαλής υποστηρίζει ότι οι υπηρεσίες της περιφέρειας είναι ενημερωμένες για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στη Χίο, αλλά αναφέρει και μια άλλη παράμετρο, που αν εφαρμοσθεί θα δώσει λύση και σε άλλα προβλήματα που δημιουργούν εντάσεις μεταξύ κτηνοτρόφων και ιδιοκτητών.
 «Τα προβλήματα είναι πολλά στην περιφέρεια και συνήθως είναι κοινά σε όλα τα νησιά. Στη Χίο εκρεμμούν πολλές υποθέσεις και υπάρχουν καταγγελίες που διερευνώνται. Είναι υποχρέωση των κτηνοτρόφων να διατηρούν τις εκμεταλλεύσεις τους καθαρές και να μην βόσκουν τα κοπάδια τους σε ιδιωτικές εκτάσεις, καταστρέφοντας ξένες περιουσίες. Ο νόμος μας δίνει τώρα το δικαίωμα επιβολής πολύ αυστηρών κυρώσεων και είμαστε αποφασισμένοι να πράξουμε ότι πρέπει για να προστατέψουμε τον κόσμο, αλλά και τους νόμιμους και έντιμους κτηνοτρόφους που πλήττονται και αυτοί από τους ασυνείδητους παραβάτες συναδέλφους τους. Σε όσες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις διαπιστώνεται παράβαση των παραπάνω διατάξεων, η Επιτροπή Σταυλισμού θα επιβάλλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις και θα παρίσταται στα δικαστήρια ως πολιτική ενάγουσα εναντίον όσων παρανομούν» .
 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ