25.5.2012 10:54

Αποδέχονται τα λάθη, ζητούν ενίσχυση της δράσης τους

• ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΑΥΡΙΟ Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΧΙΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΤΗΣ

 
Μία νέα σελίδα διεκδικεί από το Σαββάτο η  Ένωση Καταναλωτών Χίου, που θα επιχειρήσει την επόμενη τριετία να αποφύγει τα λάθη, που δέχεται ότι έχει κάνει και πιθανά δεν επέτρεψαν στους Χιώτες καταναλωτές να την εμπιστευθούν και να πυκνώσουν τις τάξεις της, όπως δέχονται ο αντιπρόεδρος του απερχομένου Διοικητικού Συμβουλίου, Στ. Μακριάς, και η γενική γραμματέας, Ξ. Κορακάκη.                   
Χαρακτηρίζουν τυχαίο γεγονός ότι τα περισσότερα  μέλη της απερχόμενης διοίκησης   ανήκουν σε συγκεκριμένο κομματικό χώρο και υποστηρίζουν ότι δεν λειτούργησαν ποτέ με κομματικούς αποκλεισμούς. Οι αρχαιρεσίες για την εκλογή της νέας διοίκησης, που θα πραγματοποιηθούν το Σαββάτο στο δημαρχείο από τις 10:00 έως και τις 13:00, δεν θα σημάνουν τίποτα ελπιδοφόρο, αν δεν καταγραφεί η ενεργοποίηση και συμμετοχική δράση των καταναλωτών, την οποία αποζητούν και οι ίδιοι..     
                
Λανθασμένες επιλογές  
Ομολογούν ότι οι Χιώτες δεν περιβάλλουν με εμπιστοσύνη την έως τώρα δράση τους, αλλά προσπαθούν να καλύψουν το έλλειμμα της απήχησης τους στον κόσμο με το επιχείρημα της μικρής  απειρίας, που τους οδήγησε πιθανά σε λανθασμένες επιλογές και στον περιορισμένο χρόνο ενεργούς συμμετοχής των μελών, που δεν επέτρεψε να  ασχοληθούν περισσότερο πειστικά, αποδοτικά και αποτελεσματικά με το αντικείμενο. Έλλειμμα που πιστοποιείται και από την έλλειψη ενδιαφέροντος συμμετοχής στις αρχαιρεσίες. Επισημαίνουν όμως ότι σ’ αυτό το φαινόμενο έχει συμβάλλει και η απογοήτευση από την  κακοπροαίρετη κριτική που έχουν δεχθεί, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν πολλά στελέχη που αρχικά είχαν όρεξη για δουλειά.
«Ακόμη και η επικριτική διάθεση είναι θεμιτή, όταν γίνεται καλοπροαίρετα», επισημαίνει ο Στ. Μακριάς.
Η παραίτηση του πρώην προέδρου Θρ. Βουδούρη, δεν έχει σχέση με αυτά τα γεγονότα, αφού, όπως υποστηρίζουν, οφείλεται σε προσωπικούς λόγους και είναι πάντα κοντά τους.
 
Παλιές δράσεις
Ομολογουμένως το εύρος τους δεν είναι μεγάλο. Στην τριετία που ολοκληρώνεται
συνεργάστηκαν με το Δικηγορικό Σύλλογο παρέχοντας υποστήριξη για λύση θεμάτων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αδρανοποίησης η Ένωση επανήλθε με το «κίνημα της πατάτας», όπου είχε εγγραφές περίπου 1.500 νέων μελών. Οργάνωσαν και λειτουργούν τις επιτροπές:
 α) Υπερχρεωμένων νοικοκυριών  από τις τράπεζες, με έμφαση στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τα στεγαστικά δάνεια.
 β) Επίλυσης διαφορών μεταξύ προμηθευτών και καταναλωτών.
Περιοδικά  ασχολήθηκαν και με το θέμα της υγιεινής διατροφής, με τη συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών, προωθώντας το θέμα στα σχολεία και οργανώνοντας ενημερωτικές συναντήσεις με την εκπαιδευτική κοινότητα.
Ολοκληρώνουν την ιστοσελίδα  στην οποία θα προβάλλουν και θα προωθούν Χιώτικα προϊόντα που ανταποκρίνονται στα διεθνή ποιοτικά και οικονομικά στάνταρντ που υποστηρίζει η Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών.
 
Νέος σχεδιασμός
Ομολογουμένως φαίνεται δεν υπάρχει αλλαγή πλεύσης και οργανωμένος σχεδιασμός, παρά το ότι, όπως τονίζουν και οι δύο, το εύρος του αντικειμένου είναι τεράστιο και οι ιδέες πολλές. Σε γενικές γραμμές θα προσπαθήσουν να ασκήσουν πιέσεις για να πετύχουν μειώσεις τιμών σε όλα τα επίπεδα, καλύτερη ποιότητα προϊόντων, παροχές ικανοποιητικών προσφορών στους καταναλωτές από τα σούπερ μάρκετ και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ