25.2.2014 11:50

Από τον Δήμο στον Οίκο Ναύτη

ΜΕ ΙΑΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ Η ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΗ

Το κενό που άφησε πίσω της η κατάργηση του ΕΟΠΥΥ σπεύδει να καλύψει ο Δήμος Χίου καθώς με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ενέκρινε την εκταμίευση 5.000 ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτήσει την απασχόληση ενός ιατρού από το Δημοτικό Ιατρείο στον Οίκο Ναύτη, που θα επιφορτιστεί με καθήκοντα συνταγογράφησης. 

Σύμφωνα με τον εισηγητή Π. Στεφάνου, το θετικό από μία τέτοια απόφαση είναι ότι σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς οι ιατροί των δημοτικών ιατρείων δεν έχουν πλαφόν στον αριθμό των συνταγών κι έτσι δεν θα προκύψει πρόβλημα ανάλογο των αγροτικών ιατρείων όπου πολλοί ιατροί δεν μπορούν να συνταγογραφήσουν από έναν ορισμένο αριθμό φαρμάκων και μετά.

«Αυτή η σύμβαση θα είναι για περίπου 3 μήνες ώσπου τα πράγματα στον τομέα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης να εξομαλυνθούν. Αυτόν τον τρόπο τον είχαμε δοκιμάσει και επί νομαρχιακής αυτοδιοίκησης με συνεχώς ανανεώσιμες 2μηνες συμβάσεις και τελικά καταφέραμε να κρατήσουμε όρθιο τον Οίκο Ναύτη», εξήγησε από την πλευρά του ο Π. Λαμπρινούδης για να λάβει τη σύμφωνη γνώμη των μελών της Επιτροπής με τον Μ. Σκούφαλο να σημειώνει ότι της συγκεκριμένης απόφασης θα πρέπει να προηγηθεί καταγγελία του Υπ. Υγείας. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ