17.7.2014 14:37

Από τις Οινούσσες στην Αυστραλία

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ «GREEKS OF THE SEA» ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Ειδική προβολή του ντοκυμαντέρ «Greeks of the Sea» πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδας, πριν την επίσημη προβολή στην Αυστραλία και σε άλλες χώρες του κόσμου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρέσβειρα της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Kα. Jenny Bloomfield, ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Ευάγγελος Ηλ. Αγγελάκος, η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος Kα. Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη, ο Πρωτ. πατήρ Θωμάς Συνοδινός, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού Καπεταν-Μάκης Δασκαλάκης, καθώς και όσοι βοήθησαν στην οργάνωση και εκτέλεση αυτής της παραγωγής για την προβολή της Ελλάδος και των Οινουσσών.

Οι παραγωγοί Phil Kiely και Peter Pentz, καθώς και ο σκηνοθέτης του ντοκυμαντέρ Tom Nicol, ευχαρίστησαν όλους τους παρευρισκομένους για την βοήθειά τους, ώστε να πραγματοποιήσουν γυρίσματα σε 25 Ελληνικά νησιά, πάνω σε ποντοπόρα και επιβατηγά πλοία, σε βάρκες, σε σκάφη αναψυχής κ.α.

Μάλιστα, ειδική αναφορά έκαναν στην αρωγή του Δημάρχου Οινουσσών Ευ. Αγγελάκου στο έργο τους.

Ο σκοπός της σειράς είναι να διερευνήσει πέρα από την παρούσα κρίση και να αναδείξει τα θετικά στοιχεία της Ελλάδος και, κυρίως, την ιδιαίτερη σχέση των Ελλήνων με την θάλασσα∙ τους Έλληνες που ζουν πλάι στην θάλασσα, μαζί με την θάλασσα, για την θάλασσα.

Η πρώτη εκπομπή της σειράς των τριών επεισοδίων (διάρκειας μίας ώρας έκαστο), θα ξενικήσει να προβάλλεται στην Αυστραλία από τον εθνικό τηλεοπτικό δίαυλο SBS ONE το Σάββατο, 19/07/2014 στις 19:30 τοπική ώρα (Σάββατο, 12:30 ώρα Ελλάδος). Τα επόμενα δύο θα μεταδοθούν το Σάββατο, 26 Ιουλίου, και Σάββατο 2 Αυγούστου.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ